foradia cdturisme

Alcoi sumarà esforços en la prevenció de conductes suïcides

Durant el plenari de juny, totes les forces municipals han aprovat una Declaració Institucional en la qual s'ha acordat fer una campanya per a donar difusió a la Línia 024 (d'Atenció a les Conductes Suïcides), entre altres mesures

El divendres 3 de juny va celebrar-se a l’Ajuntament d’Alcoi un plenari, en el qual, una de les propostes que va aprovar-se per unanimitat, va ser la Declaració Institucional a partir de 3 acords. Un d’ells serà realitzar una campanya de difusió de la Línia 024, el nou número de telèfon d’Atenció a la Conducta Suïcida. Un altre dels acords serà reforçar les mesures municipals per a la prevenció de les conductes suïcides; i el tercer i últim serà instar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a reforçar l’àrea de salut mental en l’Àrea de Salut d’Alcoi.

Aquesta ha sigut una proposta del grup municipal Podem Alcoi, i com ha afirmat el seu portaveu, Cristian Santiago: “La salut mental ha de ser un objectiu fonamental de les polítiques públiques de les diferents administracions, sobretot de les més properes a la ciutadania. És important que sumem esforços per a visibilitzar, posar fi als estigmes i tabús que hi ha al voltant d’aquesta realitat”.

Entre les mesures que es duran a terme des del consistori, es posaran en marxa uns tallers de prevenció oberts a la ciutadania, es faran campanyes formatives I informatives per a pares i mares, professorat, i alumnat als centres escolars, amb recomanacions i propostes dels professionals de l’àmbit de la salut mental.

Pel que fa a la campanya estatal ‘Llama a la vida’, està funcionant des del dia 10 de maig, durant les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Aquesta línia és gratuïta, accessible, immediata, confidencial i està atesa per experts que donen suport a persones que puguen tindre aquest tipus de conductes, així com als seus familiars. A més, el número 024 estarà connectat amb els serveis d’emergència de les diferents comunitats. El telèfon serà gestionat per la Creu Roja, i hi haurà un responsable del servei, 11 supervisors i 26 operaris, tots ells amb experiència i coneixements en la gestió d’aquest tipus d’intervencions.

A més, perquè tota la ciutadania puga accedir a aquest número en condicions d’igualtat, el telèfon està adaptat i s’inclourà el servei de videointerpretació en llengua de signes, i un servei d’interpretació telefònica que oferirà solució per a superar les barreres idiomàtiques.

“És més necessari que mai actuar a través d’una estratègia conjunta que reforce els recursos de personal i materials en l’àrea de salut mental d’Alcoi, que done a conéixer la campanya de prevenció estatal, que amplie les mesures municipals i que oferisca campanyes formatives i informatives en l’àmbit educatiu. Un seguit d’actuacions que no només serien útils dins del suïcidi, també podrien ajudar a prevenir d’altres aspectes com l’assetjament escolar, la violència de gènere o les possibles situacions d’agressions sexuals”, ha comentat el portaveu de la formació morada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *