foradia ivace

La Carrasca es mostra escèptica sobre les obres de millora de la línia Alcoi-Xàtiva

Segons comenta la colla ecologista, "mentre no hi haja una partida pressupostària aprovada i les obres estiguen adjudicades, els anuncis d'Adif no són més que propaganda preelectoral"

Després que Adif comunicara que està projectant una inversió de 150 milions d’euros per a millorar la línia ferroviària entre Alcoi i Xàtiva, s’han produït moltes reaccions, entre elles la de La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, que ha mostrat el seu “escepticisme”.

Segons comenta el col·lectiu, Adif ha tingut “poca pressa” durant la fase de redacció dels projectes d’aquestes obres, i per a ells això “demostra un escàs compromís en la potenciació del nostre tren”.

“Mentre que el ministre de Foment va anunciar en febrer de 2019 la imminent licitació del contracte de redacció dels projectes de millora dels trams Alcoi-Ontinyent i Ontinyent-Xàtiva, a hores d’ara les empreses adjudicatàries encara no han finalitzat i presentat eixos projectes. La realitat és que si no s’haguera produït cap retard en la redacció dels projectes, aquests podrien haver estat ja en poder d’Adif des de finals de 2020, o primers mesos de 2021, però el fet és que no arribaran fins al tercer i quart trimestre d’enguany”, expliquen des de la colla.

Per a La Carrasca aquests fets no els fan ser optimistes, ja que: “si en la fase de redacció dels projectes d’obres els retards han sigut escandalosos, la fase de licitació i execució de les obres, molt més costosa, pot ser encara pitjor”, i argumenten que en l’any 2018, l’entitat va anunciar la instal·lació del sistema de Bloqueig d’Alliberament Automàtic en Via Única, com si fora una obra imminent, però, que després de tres anys i mig, encara no ha finalitzat”.

El grup ecologista demana “menys triomfalisme, que sona massa a propaganda preelectoral, i més exigir al Ministeri de Transports que no permeta més demores, ni d’Adif, ni de les empreses adjudicatàries”, i han manifestat que: “res ens agradaria més que equivocar-nos i veure les obres en marxa en 2024, però molt haurà de canviar l’actitud del Govern espanyol perquè això siga realitat. Sens dubte, la pressió social pot ajudar a accelerar el procés, especialment, si els ajuntaments afectats assumeixen el tema com a una prioritat i reclamen les millores que el nostre tren necessita”.

A més a més, també assenyalen que s’han de recuperar els horaris previs a la pandèmia, encara que consideren que ja eren insuficients: “No és ni tan sols una millora, sinó recuperar-nos d’una retallada que ja no té cap justificació. No es pot permetre que el servei de tren decaiga més mentre esperem que arribe eixa inversió repetidament anunciada”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Una resposta de La Carrasca es mostra escèptica sobre les obres de millora de la línia Alcoi-Xàtiva

  1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

    Si em permeteu us dic la meva opinió. 1.- cal reforçar el tren a Alcoi com demanda. Després PROPOSO: Cal fer un tranvía que circule per la ciutat i vagi cap a Ibi… altres poblacions i deixi als alcoians a una hora o 70 minuts d’Alacant, això és futur el chotee privat va al caos, encariment de la benzina, contaminati, invasione de la Ciutat i carretertes , no te futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *