foradia pressupostparticipatiualcoi

Manel Izquierdo Guitérrez guanya la XLVI edició del certamen de pintura Vila de Pego

En total han participat 434 artistes en aquest concurs, i Rafael del Corral Nanclares, Lola Berenguer Suárez i Gemma Alpuente, han aconseguit un esment especial

Manel Izquierdo Gutiérrez, de Xirivella i estudiant de Belles Arts, ha sigut el guanyador de la XLVI edició del certamen de pintura Vila de Pego. Aquest premi l’ha aconseguit gràcies a la seua obra ‘No Signal Found T-120’ que està basada, segons ha explicat l’artista “en l’error de les televisions. Part de la saturació dels colors tal com es confeccionaven les cartes d’ajust en els anys 80 i 90 quan el canal analògic s’apagava a determinades hores de la nit. He volgut interpretar aqueixos desajustaments que feia la televisió, contrastos de colors de la mateixa tonalitat”. El premi per a Izquierdo ha estat dotat de 5.000 euros, i també ha rebut un trofeu elaborat per l’escultor Toni Marí.

A més, s’ha inaugurat una exposició amb les 31 obres preseleccionades de les 434 que es van presentar a l’edició d’enguany, que es podrà visitar durant el mes de juny.

No sols Manel Izquierdo va rebre el seu reconeixement en aquest certamen, també ho van fer Rafael del Corral, Lola Berenguer i Gemma Alpuente, que van rebre un esment especial per les seues obres.

El president de la Fundació Pirelli i la Comissió Assessora d’Arts Plàstiques de la Fundació Botin, Vicent Todolí; Rosa Maria Castells, directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA); Sandra Guimaraes, directora artística del centre d’art Bombes Gens; i Pilar Tebar, presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA) han sigut els membres del jurat encarregats de nomenar les obres guanyadores.

Laura Castellà, regidora de Cultura, ha ressaltat el bon estat del certamen, i ha comentat que: “ha crescut en els últims anys la participació de manera excepcional. De fet, en 2019, la participació no va superar el mig centenar d’obres, mentre que en les dues últimes edicions s’han superat les 400 participacions. Resultat del treball del departament tècnic del Museu d’Art de Pego”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *