foradia subscriutegrat

Pego crea les Rutes Escolars Segures

L'objectiu de la iniciativa és que el camí al centre escolar siga el més segur possible, i per això s'han col·locat diferents tipus de senyalització

Un dels nous objectius de l’Ajuntament de Pego és que els seus xiquets i xiquetes puguen anar a l’escola d’una forma segura, per aquest motiu s’ha creat les noves ‘Rutes Escolars Segures’, que són quatre recorreguts a peu amb diferents tipus de senyalització en la qual els xiquets i xiquetes poden seguir fins a arribar al centre educatiu.

La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, ha explicat que: “S’ha dut a terme un estudi en el qual s’ha tingut en compte factors com el trànsit de vehicles, les zones on més resideix població infantil o les senyalitzacions existents, entre altres”.

Els quatre camins tenen senyalització vertical, i les rutes a seguir també estaran marcades durant tot el recorregut amb petjades roges. Segons el regidor d’Educació, Juanjo Arbona: “L’estudi també va determinar la necessitat de modificar alguns pas de vianants per a adaptar-los a la ruta i aconseguir el camí més segur per als escolars”. A més, a aquests pas s’ha pintat el cartell: “Para, mira, creua”.

En total hi ha 17 senyalitzacions verticals, dividides en dos tipus: les primeres són senyals que indiquen la direcció per a arribar als centres (Carolina Sala, Rosalía Bondia, Amba, Sant Antoni, i IES Enric Valor); els altres senyals marquen el punt d’encontre entre dos rutes.

Dos dels altres objectius d’aquesta idea és que els xiquets i xiquetes vagen a escola a peu, la qual cosa fa que facen més exercici; i que els pares i mares utilitzen menys el cotxe per a fer aquest tipus de trajectes.

El pressupost de les ‘Rutes Escolars Segures’ ha sigut de 16.985 euros, finançats pel consistori. “La seguretat dels nostres fills i filles és primordial, hem de fer tot el possible per aconseguir-la”, ha remarcat el regidor d’Educació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *