foradia cdturisme

L’Hospital Verge dels Lliris compleix 50 anys

Per a celebrar aquest aniversari des del centre sanitari s'han organitzat activitats que es duran a terme durant aquest matí

En l’any 1972 va celebrar-se la inauguració de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris d’Alcoi, i per això, enguany aquest centre està d’aniversari, concretament, de 50 aniversari. Per a commemorar aquest dia s’han organitzat una sèrie d’activitats que es duran a terme en el matí de hui, 5 de juliol a l’exterior de l’hospital, des de les 9 fins a les 14h.

A les 9h s’ha fet la presentació i la benvinguda d’aquestes activitats de la mà de Manuel Brufal Mojica i M. Jesús Salido Vañó. Seguidament, s’ha dut a terme un homenatge al Dr. Aniceto Baltasar Torrejón, en un acte que ha estat presentat per Carlos Serra Díaz, i el reconeixement ha sigut entregat pel director mèdic Francisco Fenollar Iváñez.

Seguidament, s’ha presentat la cartelleria del 50 aniversari de l’hospital, i a més, s’ha entregat un diploma a la directora d’Infermeria Maria Luisa Mora Fdez-Caballero.

A continuació es realitzarà un recorregut històric de la sanitat alcoiana, fins a la inauguració de l’hospital, aquesta explicació estarà oferida per l’historiador Àngel Beneyto Lloris, i pel Dr. Francisco Pascual Pastor.

Cap a les 10:15, i fins a les 11:30, serà el torn de recordar i fer un repàs dels 50 anys del Verge dels Lliris. José Antonio Tenza Tenza serà el moderador d’aquesta xarrada, en la qual també estaran presents Manuel Pérez Bosch (metge), Francisco Enrique Moltó Abad (infermer), Teresa Quesada (auxiliar), Francisco Grau Añols (celador), M. Lirios José Albors Vitoria (administrativa), i David Román Moltó (informàtic).

A les 11:30 serà el moment d’una pausa d’una mitja hora per a descansar; una pausa que estarà amenitzada amb la música de Moisés Olcina, i ja es donarà pas al discurs institucional, oferit pel Gerent de Departament de Salut d’Alcoi, José Enrique Barbeito Gadea. A continuació, amb la presència de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, es farà entrega de diplomes.

El director Econòmic de l’Hospital, Antonio García Juan, juntament amb el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez Pérez, presentaran el Pla Director de l’Hospital.

Les dos últimes activitats d’aquesta jornada seran les més culturals, ja que a les 12:45, es projectarà el vídeo commemoratiu del 50 aniversari, i seguidament, es donarà pas a l’exposició fotogràfica, que estarà amenitzada també per Moisés Olcina.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *