foradia pressupostparticipatiualcoi

El Campus d’Alcoi de la UPV ret homenatge a María Cegarra

Cegarra va ser la primera dona que va rebre el títol de perita química en Espanya, i ho va fer en l'Escola Industrial d'Alcoi

En l’any 1928 María Cegarra Salcedo es va convertir en la primera dona que va rebre el títol de perita química en Espanya, i ho va fer en l’Escola Industrial d’Alcoi. Ara des del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, s’ha volgut retre homenatge a aquesta dona pionera al seu camp amb un mural de grans dimensions amb la seua figura. L’obra l’ha creat el duet Medianera, format per Vanesa Galdeano i Anali Hanquia, i la ubicació triada per al mural ha sigut una de les façanes de l’edifici Carbonell. En ell es pot veure un retrat central amb la imatge de María Cegarra, amb un joc de perspectives, i al costat d’aquesta figura central s’inclouen diferents referències iconogràfiques relacionades amb la química, al vestit de Cegarra. Tot està fet amb color que ajuden a integrar el mural amb l’entorn i el mateix edifici, i reforçar aquest joc de perspectives.

A més, aquest projecte s’ha pogut dur a terme gràcies al projecte ‘Dones de ciència’ impulsat per la UPV, el centre d’Innovació ‘Las Naves’ de l’Ajuntament de València, i amb el suport de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació.

En la inauguració ha estat present el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla, el director del campus d’Alcoi, Pau Bernabeu, els regidors de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda i Jordi Silvestre, l’alcalde de La Unión, poble natal de María Cegarra, Pedro López; i familiars de la protagonista de l’acte, com Javier Cegarra, nebot de María Cegarra, que va mostrar el seu agraïment per la iniciativa: “és un honor per a la família que aquest projecte reta homenatge amb aquest mural a una dona pionera com va ser María, i també, haver acudit a la seua inauguració, en una localitat tan important per a ella com va ser Alcoi”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *