foradia subscriutegrat

Millena celebrarà les festes i la tradicional plantà del Xop al juliol

Des del dia 2 fins al 16 de juliol, aquest municipi de El Comtat tindrà gran quantitat d'activitats, entre les quals destaquen la Tallà del Xop, la Pujà del Xop, i la Plantà del Xop

Durant la primera quinzena del mes de juliol Millena estarà de celebració amb les seues festes en honor al seu patró, Sant Josep. Els actes van iniciar-se el dia 2 de juliol amb un campionat de cotos i una cercavila de disfresses, que estarà amenitzada per la banda El Deliri de Gorga.

La programació continuarà amb actes per als més menuts i menudes com la Ruta de Contacontes, el parc infantil, amb jocs i unflables, així com obres de teatre.

En el dia 8 de juliol han començat els dies grans d’aquesta festa, amb el volteig de campanes. Aquest dia va realitzar-se el primer acte important, la tallà del xop, i és que, aquestes festes giren entorn de aquest arbre. En aquest primer dia els participants trien un xop, el tallen, l’endemà, a la vesprada del dissabte 9 de juliol, serà el moment de pujar el xop fins al poble, concretament a la plaça de Sant Josep.

A més, en aquest dissabte, hi haurà altres actes com la despertà, a les 8 del matí, el volteig de campanes, o la paella gegant per a tot el poble. Com ja s’ha comentat en aquesta vesprada es portarà l’arbre fins a Millena, i a la nit la festa serà la protagonista, gràcies a l’orquestra Alquímia.

Fins al mig dia del 10 de juliol no es farà l’últim acte amb aquest xop. A les 14h tindrà lloc la Plantà. Aquesta festa evoca la vara de fusta que porta la imatge del patró a les seues mans. Altres de les activitats d’aquest diumenge seran la missa major, la processó, i finalment a la nit, un sopar de germanor.

El dia 11 de juliol, se celebrarà una nova missa major, i a les 12:30 serà el moment perquè els xiquets i xiquetes tornen a ser els que més gaudisquen d’aquestes festes gràcies a les atraccions d’aigua que s’ubicaran a la piscina del poble.

Finalment, el dia 16 de juliol acabarà aquesta programació amb una jornada de pilota valenciana.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *