foradia mediambient

Jordi Segura: “Em dona molt orgull, però també amb un gran sentiment de responsabilitat”

Miguel Juan Reig ha deixat el seu càrrec com a regidor i ha donat pas a Jordi Segura per a unir-se al govern local. Aquest enginyer de professió estarà al capdavant de les regidories d'Innovació, Indústria i Activitats, i Societat Digital

  • Abans de ser regidor, a què et dedicaves?

Jo vaig exercir com a Enginyer poc temps després d’acabar la carrera, però després vaig començar a ser professor associat, en 1997, a la Universitat Politècnica de València, al Departament de Mecànica Dels Mitjans Continus i Teories d’Estructures, i fins ara he estat de professor titular, com a docent i investigador, i he tingut també algun càrrec de gestió.

  • Per què vas ser tu el que vas ocupar el lloc que ha deixat lliure Miguel Juan Reig? Va ser per llista o perquè el teu perfil encaixava en les noves regidories?

En un principi ha sigut per llista. El següent de la llista era jo, però a l’hora de repartir les regidories, pel meu perfil, i per la meua professió, la veritat és que s’adaptaven molt bé.

  • Com vas rebre la notícia de què anaves a entrar al govern local?

La vaig rebre a poc a poc, perquè jo m’ho van dir 15 dies abans. Em van comunicar que Miguel volia jubilar-se, i donar pas al següent, cosa que li agraïsc molt, i bé, va ser una alegria, vaig sentir-me molt orgullós per poder arribar al càrrec i vaig assumir la situació nova i canviar el xip.

  • Ens has comentat que formaves part de la llista electoral, però quina és la teua trajectòria dins del món de la política?

Vaig entrar en el PSOE en l’any 2009, i farà uns quatre que forme part de l’executiva local, i eixa és la meua trajectòria. Sempre he participat activament en tot el que he pogut, en totes les assemblees, actes, eleccions, taules… El que seria un militant local.

  • Quan vas entrar en 2009 pensaves que arribaries a ser regidor?

No, en absolut. No tenia cap aspiració política. Jo ara tinc 47 anys, és a dir, que vaig entrar prou major en el món de la política. Sempre he tingut una ideologia d’esquerra moderada, i vaig triar el PSOE, però sense cap expectativa d’arribar a algun càrrec.

  • T’enfrontes a una nova etapa, com et sents per treballar pel teu poble?

Em dona molt orgull, però també amb un gran sentiment de responsabilitat. Vinc d’un entorn laboral que domine, que és la universitat, estic eixint de la zona de confort, i és un repte, però que afronte amb moltes ganes de treballar i amb molta il·lusió.

  • A partir d’ara seràs regidor d’Innovació, Indústria i Activitats, i Societat Digital. Són quasi totes noves aquestes regidories, no?

Indústria estava dins d’Empresa, però ara s’han separat. I Societat Digital s’encarrega de la digitalització i un poc del tema d’Smart City, i és com una àrea nova. Però dins de l’Ajuntament els departaments no han variat, simplement està organitzat d’una altra manera.

  • I podries explicar-nos breument en quins àmbits o en què es basarà el treball d’aquestes regidories?

En Indústria, jo crec que feia falta una regidoria específica per a aquest tema, per la nostra tradició industrial, i bàsicament estem desenvolupant el Pla d’Impuls Industrial. Aquest pla està fet a partir dels Objectius ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, a partir d’ahí es crea el projecte Alcoidemà i l’estratègia EDUSI, i el pla estratègic. I dins del pla estratègic, s’entronca el pla econòmic d’Impuls Industrial, que tenen quasi 30 mesures que volen fomentar i millorar les condicions de la indústria en Alcoi en tots els seus aspectes, des de la formació, que la portarà més la regidoria d’Empresa, però també estan les millores dels polígons industrials, innovació i modernització de la gestió i dels polígons industrials, actuacions sobre la digitalització en la indústria, i una sèrie d’accions que estan en aquest pla d’ImpulsAlcoi. És un pla molt ambiciós, durarà fins a 2023 i hi ha moltes accions per desenvolupar que culminen amb l’Illa de Rodes.

Les regidories d’Innovació i Societat Digital són molt transversals, perquè afecta altres regidories. Quan parles d’Innovació pots parlar en temes de mobilitat, en serveis socials, en Medi Ambient. Tot està dins de l’estratègia de tindre una ciutat sostenible i eficient energèticament.

  • Quins són els projectes que t’agradaria dur a terme?

A curt termini m’agradaria dur a terme totes les accions d’ajudes als polígons, que estem fent amb l’IVACE, ahí hi ha vora dos milions d’euros, i volem que estiga fet a finals d’any. Però, en el tema industrial hi ha molt més, perquè està el tema de la digitalització. S’ha de tindre en compte que Alcoi forma part de la xarxa de ciutats d’Innovació del Ministeri. Estem treballant en la plataforma de Ciudad, una plataforma digital en la qual s’integraran totes les innovacions digitals i tecnològiques que vagen creant-se, per exemple, tenim quasi preparada una xarxa d”Internet Off the Things’, que és pública i municipal, i està a punt de posar-se en marxa, i també tenim com a model l’Edifici Eduardo Latorre com a edifici intel·ligent, i l’integrarem en aquesta plataforma.

Font: Belén Rivas./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *