foradia subscriutegrat

Torna l’olor a Festa en aquest abril alcoià

Des del dia 1 d'abril la ciutat ha tornat a viure la il·lusió i l'alegria dels nostres Moros i Cristians, segurament per a molts, amb més ganes que mai

“Nostra festa ja, cridant-nos està”, així comença la lletra de l’Himne, i de segur que enguany la festa està cridant a la ciutadania d’Alcoi més que mai.

Ningú s’havia imaginat que el Dia dels Trons de l’any 2019 seria l’últim moment fester que viuríem en tres anys. De sobte un mal somni, que duu per nom Covid-19, va arribar a les nostres vides, i ens va paralitzar, deixant-nos amb ganes de gaudir de les nostres tradicions a sols uns dies de començar el mes més important per a gran part de la ciutat. Els alcoians i alcoianes han passat aquests dos anys amb tristor, però amb moltíssimes ganes de què per fi pogueren arribar les festes més desitjades de la història.

Ara per fi estan ací, encara que alguns dels preparatius s’hagen retardat, com per exemple el Castell de Festes, a causa de la pluja, però que ja està a punt per als nostres Moros i Cristians.

El dia 1 d’abril, la plaça d’Espanya, va acollir com mai la presentació del cartell. I és que tots els factors han fet que aquest inici de festes siga immillorable i que la gent isquera al carrer: divendres, presentació del cartell, i primer dia d’entraetes. Jordi Sellés ha sigut l’encarregat de posar color al cartell que promocionarà la nostra festa, i que representarà a través d’una imatge a la ciutat d’Alcoi per tot arreu. Com sempre hi ha opinions per a tots els gustos. Sellés ha sabut representar molts dels elements més típics de la nostra festa, amb representació dels turbants i cascs dels trages oficials de les filaes alcoianes (femenins i masculins), i amb altres elements com un puro, un plis-play, instruments musicals, confeti i serpentines, càmeres de fotos, el cobertor dels balcons o el barret de Mossén Torregrosa, entre molts altres. L’obra de Jordi Sellés pot convertir-se fins i tot en un joc per trobar elements amagats i xicotets detalls que representen a tota la festa alcoiana.

Les primeres nits d’entraetes, han tingut una gran acollida entre el públic que ha eixit al carrer a sentir la música, l’ambient, i a aplaudir a tots els festers i festeres que han desfilat per Sant Nicolau i Sant Llorenç, però, així i tot, les baixes temperatures amb les quals està començant el mes d’abril han fet que molts encara s’hagen resistit a passar aquestes nits tan especials als carrers del centre d’Alcoi.

Es noten les ganes en l’ambient, i fins i tot, eixe sentiment que sabem que aquestes anhelades festes passaran massa ràpid, fins i tot, alguns ja comencen a pronunciar la frase que no agrada a tot el món: “Ja s’han acabat”. Aquest mes d’abril va a regalar-nos els dies més emotius des de fa temps, i es recordarà a tots aquells que ja no estan, i als que amb aquesta maleïda pandèmia ens han deixat.

Encara queden molts moments per viure, més entraetes, el Trofeu Filaes, la Glòria Major i la Infantil, la processó del trasllat, el Dia dels Músics, i la trilogia, cadascun aprofitarà cada minut d’aquestes festes, perquè a partir de tot el que ha passat, mai sabrem quan es podran tornar a gaudir-les. Així que s’ha de viure cada instant com si fora l’últim.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *