foradia mediambient

115.000 euros per a ajudes als artesans de les Festes de Moros i Cristians

Cada artesà podrà optar fins a un màxim de 7.000 euros, i l'objectiu d'aquesta subvenció de la Generalitat és pal·liar la situació que provocar al sector la crisi sanitària de la Covid-19

Un dels sectors que més va patir les conseqüències de la Covid-19 va ser els que treballaven per a les Festes de Moros i Cristians, com els artesans que van veure com van suspendre aquestes festivitats durant dos anys consecutius. Molts d’ells no van poder començar a fer feina de nou fins passades les festes d’enguany per a preparar les pròximes.

Per tal d’ajudar al gremi, des de la Generalitat i l’Ajuntament van donar-se diferents ajudes directes, com per exemple, el govern local, va portar a cap una convocatòria per als artesans dins del pla ReactivAlcoi. Amb aquesta subvenció es va ajudar a 17 artesans amb un total de 74.000 euros, una quantitat fixa de 4.000 euros per a persones físiques o jurídiques sense treballadors, o fins a dos treballadors a càrrec seu en març de 2020; i una quantitat de 6.000 euros si hi havia més de dos treballadors. L’any 2021 es van concedir fins a 2.500 euros per a diferents sectors, i entre ells estava també el dels artesans. Ara, per a 2022 l’Ajuntament traurà una nova línia d’ajudes en la qual destinarà 40.000 euros per al sector.

Aquesta subvenció local estarà dedicada a empreses i professionals amb domicili fiscal a Alcoi, que exercisquen la seua activitat en el sector de l’artesania vinculat a les festes de Moros i Cristians, i que estiguen acreditades per l’Associació de Sant Jordi.

A causa de les característiques dels beneficiaris, així com per l’objecte dels premis, s’estableix un règim de concurrència competitiva amb sotmetiment als requisits i procediments establits en aquesta convocatòria, conforme al que es disposa en la legislació vigent. En total hi haurà un màxim de 20 premis de dos mil euros bruts per artesà, i ja es poden sol·licitar a la seu electrònica de l’Ajuntament.

A banda, des de la Diputació d’Alacant es dedicaran 75.000 euros per als artesans d’indumentària festera i oficis annexos de la ciutat. Aquesta serà la primera ajuda per part de la Diputació al sector des dels inicis de la pandèmia. Podran optar a un màxim de 5.000 euros per artesà, i els oficis que recull aquesta subvenció són: ventallers, espardenyers, brodadors, calceters, ciselladors, puntaires, espasers, marroquiners, modistes, sastres, barrets i sabaters a mida, orfebres i repujadors de cuirs i metalls.

La Generalitat Valenciana, dins del ‘Pla Resistir’ va dur a terme ajudes amb un import màxim de 7.000 euros per als artesans, artesanes i pimes artesanes, amb l’objectiu de fer costat al sector que s’ha vist afectat per la Covid-19, i reforçar la seua viabilitat econòmica i garantir la continuïtat d’aquestes empreses. A més, recentment el govern autonòmic va publicar subvencions per a persones i pimes artesanes per a donar suport a la modernització i la millora de l’equipament per a l’exercici de 2022. En aquest cas l’ajuda estava dirigida a tots els sectors artesans, com el gelat, la fusta, metall, calçat, carns i embotits, pergamins i heràldiques, i calceteria, entre altres.

La regidora de Festes de l’Ajuntament d’Alcoi, Carolina Ortiz, ha destacat que: “Des de l’Ajuntament hem estat al costat dels artesans des del primer dia, i vam crear ajudes específiques ja en 2020. També vam ajudar a tramitar les ajudes de la Generalitat, com també farem amb les de Diputació, que per fi arribaran després de molt de temps d’espera. Amb la Covid-19, molts sectors van poder tornar a la seua activitat ràpidament, però malauradament els artesans de la Festa no, per això continuarem donant-los el nostre suport tan necessari”.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *