foradia subscriutegrat

Demarcació de Carreteres visita Oliva per informar sobre diferents carreteres

Concretament, s’ha volgut informar sobre l’estat d’alguns projectes com la connexió sud, la cessió de la N-332, o l’eliminació de punts negres a la ciutat

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, juntament amb la resta de regidors i regidores de la ciutat, s’han reunit amb el cap del Servei de Demarcació de Carreteres de l’Estat Espanyol a la Comunitat Valenciana, Jose Vicente Pedrola per informar sobre l’estat d’execució d’alguns projectes pendents i futurs a les carreteres del municipi.

En aquesta visita, Pedrola ha manifestat la predisposició de Demarcació per a desenvolupar el projecte de reordenació dels accessos per eliminar el punt negre situat a l’encreuament del Camí vell de Gandia-Xàtiva, situat a l’accés nord d’Oliva. En la reunió, també s’ha plantejat la construcció de dos vials de servei que connecten amb la rotonda nord i que garantisca la seguretat viària i de trànsit alhora que possibilite el trànsit de ciclistes mitjançant un vial paral·lel exclusiu per a aquests vehicles, un projecte que actualment s’està reconsiderant. 

A més, també s’ha tractat el tema de l’eliminació del punt negre situat a la carretera CV-678, que enllaça Pego amb la N-332 al sud d’Oliva. En 2021 ja es va aprovar la informació pública i el traçat d’aquest nou enllaç amb un pressupost de més de 6 milions d’euros. Sobre aquest assumpte, el cap de Carreteres ha informat que el projecte està redactat i pendent d’aprovació per part del Ministeri. L’objectiu d’aquesta obra és millorar el control de l’accessibilitat mitjançant la supressió de la intersecció existent en la carretera de Pego i la construcció d’un nou accés elevat i l’execució de camins laterals de servei ambdós marges. 

Un dels projectes més importants que s’ha parlat en aquesta cita ha sigut el de la cessió de la travessia de la N-332 per Oliva, una reivindicació històrica també per part de tota la cuitadania de la ciutat que tracta de millorar la mobilitat dintre del casc urbà de la ciutat, així com la seguretat de vehicles i vianants. Jose Vicente Pedrola, ha mostrat la voluntat del Ministeri de cedir aquest tram a l’Ajuntament, és a dir, que el consistori seria el responsable, i per tant decidiria en sobre ell. 

Per la seua part, l’alcaldessa de la localitat ha explicat que “aquesta reunió i posterior visita ha sigut molt productiva perquè hem pogut conéixer de primera mà l’estat de les obres de connexió sud i he pogut transmetre, en representació de l’Ajuntament, totes les preocupacions que tenim sobre punts negres, l’estat d’execució de les obres i la problemàtica de circulació en la N-332. La col·laboració entre institucions és fonamental i tan important com la predisposició de les persones que hi formen part d’elles per treballar conjuntament amb l’objectiu de millorar la mobilitat, els accessos i les infraestructures de la nostra ciutat i propiciar, entre altres coses, una millor connectivitat de la nostra indústria”

La regidora de Mobilitat, Ioana Sintimbrean, ha valorat de forma positiva la visita: “Oliva és un punt clau per a la mobilitat de la zona, i des de l’Ajuntament hem treballat molt perquè totes les administracions competents en la matèria s’impliquen per donar solucions als problemes existents i per a millorar la mobilitat tant interna com externa. Celebrem la construcció del nou enllaç sud, i seguirem molt atentes a la resta de projectes perquè es porten a terme”.

Després d’aquesta reunió, el cap de Servei de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana i Director d’obres del Ministeri de Foment, ha visitat les obres del sud per a saber i analitzar els punts tractats, on s’ha unit aquest creuament que ve reivindicant-se des de fa molts anys, i que és necessari tant per a turismes com per a ciclovianants.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *