foradia subscriutegrat

Gaudeix d’un mes de juliol carregat de cultural i Festa a Benimarfull

Des del dia 14 al 24 de juliol el poble celebrarà la Setmana Cultural, dos dies després de finalitzar, el dia 26 de juliol, començaran les festes de Moros i Cristians, que duraran fins al 2 d'agost. La regidora de Festes de Benimarfull, Raquel Vilaplana, ha estat comentant els actes que s'estan preparant per a tots aquests dies

En el mes de juliol el poble de Benimarfull gaudeix d’una activitat frenètica. I és que, des del dia 14 al 24 de juliol estaran celebrant la Setmana Cultural, amb una àmplia programació. Raquel Vilaplana, regidora de Festes del poble, ha estat explicant tot el que es farà en aquest mes de juliol.

El primer dia d’aquesta Setmana Cultural, ha començat amb la presentació del llibre de Pilar Brotons ‘No son heroinas’, a les 20h, i seguidament, amb el concert a l’aire lliure d’Alex Blat, que tindrà lloc a la piscina municipal.

El dia 15 de juliol s’ha vist la novetat d’enguany. Es tracta del Concurs d’Espencat, i la Festa de la Cervesa a les 21h. Raquel Vilaplana ha comentat que espera que la gent s’anime, ja que serà un dia ple de diversió, i és que a més d’aquesta novetat, el divendres dia 15 serà el dia en el qual es comptarà amb una barra a càrrec de les xiques que formen l’esquadra Les Creuades, i a més, a partir de les 00h, començarà la Festa de l’Espuma, al parc.

Un altre dels actes més multitudinaris d’aquesta Setmana se celebrarà a la nit del dissabte 16, a partir de les 22h, i serà el PlayBack que tradicionalment se celebra a la plaça Major.

Les activitats continuaran a partir del 20 de juliol, amb un Teatre Infantil de la mà de la companyia ‘Espectacles David’, que oferiran l’obra ‘Quin estiu més divertit’. L’endemà, serà el torn dels més majors, que podran gaudir d’un sopar de jubilats al Bar Restaurant de la Piscina. La cultura continuarà el divendres 22 de juliol a les 19:30h amb la Mostra de Tocs Tradicionals, que com ha avançat la regidora, serà oferida pel grup de campaners de Muro d’Alcoi. A la nit, serà el torn del correfoc, a càrrec de la Colla de Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar.

El dissabte 23 arribarà el moment d’un dels actes que Vilaplana espera amb més il·lusió: “Serà molt important i molt emotiu. Anirem tots a la plaça i la veritat és que des de fa dos anys no estem allí tots junts. Hi ha gent que eixit poc, no ens hem vist, o gent que ha estat malalta. Serà emotiu, perquè a més, és un acte que sol anar almenys la tercera part del poble”. Aquest sopar estarà amenitzat primer per un duo, i seguidament per l’Orquestra Twister.

Per a posar el punt final a aquesta Setmana Cultural, el diumenge 24 de juliol se celebrarà el Dia de l’Eucaristia, amb una missa, que finalitzarà amb uns focs artificials; i a la vesprada, es farà una processó. A la nit, Juan José Pons Vilaplana rebrà un homenatge a través del grup de Teatre a l’església, una vegada haja finalitzat la processó.

Una vegada acabada aquesta setmana, en Benimarfull tindran dos dies de descans, perquè el dia 26 de juliol començaran les Festes Majors en honor a Santa Anna, Sant Jaume i al Santíssim Crist de la Bona Mort. Lorena Comin serà l’encarregada d’obrir aquesta segona programació amb el contacontes el dia 26 de juliol.

El dia 27, l’esport tindrà el seu protagonisme amb la final de pàdel, que és una de les novetats d’enguany. Se celebrarà a les 20h al Poliesportiu Municipal ‘Marco Oltra Vilaplana’. El dijous 28 la companyia ‘Espectacles David’ tornarà a fer gaudir al poble amb el seu espectacle de teatre de carrer itinerant, ‘Un món de sorpreses’, que començarà a les 20h a la plaça Major, i a eixa mateixa hora, continuarà l’esport amb el tradicional partit de futbet de fadrins contra casats, també al poliesportiu de Benimarfull.

Les activitats centrades en els Moros i Cristians s’iniciaran el divendres 29 de juliol amb la Vespra, concretament, a les 20h, se celebrarà el gran volteig de campanes, seguit d’un cercavila de la mà de la Unió Musical d’Agres. Per a continuar la nit, des de les Escoles, fins a la plaça Major, hi haurà una entradeta de la Filà Al-Marrà. Una vegada finalitze aquest acte serà el torn de gaudir de la resta de la nit amb l’Orquestra Montecarlo.

El dissabte 30 serà el dia gran d’aquestes festes, i la programació començarà de bé matí, a les 7 del matí, amb la Diana, un acte que com ha recordat Raquel Vilaplana era un acte que s’havia perdut: “Estem intentant fer novetats, i vam pensar que la Diana seria un acte que quedaria molt bonic”. Ja a migdia, serà el moment de l’ofrena de flors, que donarà pas a la missa en honor a Santa Anna. En terminar hi haurà una mascletada. A la vesprada serà el moment de l’entrada, que farà el seu recorregut pels carrers Sant Jaume i Pare Lluís, i segons ha confessat la regidora: “Tinc esperances posades en l’entrada. Fa dos anys teníem moltes expectatives, però ara la cosa pareix que s’ha gelat i la participació crec que ha baixat. Espere que al final quede una entrada bonica, perquè hem preparat moltes coses, hem fet un escut especial, volem repartir coses, hi ha gent de Muro i d’Alcoi que vol participar, i espere que finalment tinguem una entrada en condicions”.

Finalitzada aquesta entrada es durà a terme la processó en honor a Santa Anna, que conclourà amb una gran traca de colors. A la nit la festa estarà oferida per l’Orquestra Seven Crashers.

Els actes religiosos del diumenge 31 de juliol estaran dedicats al Santíssim Crist de la Bona Mort, i començaran a les 10 del matí amb un passacarrer novament amenitzat per la Unió Musical d’Agres. A les 12:30h, serà el torn de la missa, que com la resta, finalitzarà amb una mascletada. Fins a les 19h haurem d’esperar fins a poder gaudir de l’Ambaixada a la plaça Major, un acte que també es va perdre, però que fa un parell d’anys es va tornar a recuperar. Seguidament, tindrà lloc una nova processó en honor al Santíssim Crist de la Bona Mort, que conclourà amb un castell de focs artificials. Encara que siga diumenge, també hi haurà festa gràcies a l’Orquestra Euforia.

L’últim dia gran d’aquestes festes, el dia 1 d’agost, serà el dia de Sant Jaume Apòstol, que començarà amb una nova cercavila amb la Unió Musical d’Agres, que donarà pas a la missa i la traca. A la vesprada, a les 19h, serà el moment d’un dels actes que enguany presenta novetats, segons ha explicat Vilaplana, la retreta: “De normal eixim tots en tractors tirant llepolies, però enguany sols eixiran els xiquets, i nosaltres, els majors, acompanyarem aquesta desfilada animant amb globus. Una vegada finalitze, farem una mascletà de globus. Mai ho hem fet així, és una cosa diferent, però és per no perdre l’acte de la retreta, encara que sols isquen quatre xiquets, però així participem tots”. Com la resta de dies hi haurà processó. A la nit, la diversió estarà assegurada amb el Concurs de Disfresses a la plaça Major, que se celebrarà a la 1 de la nit.

Finalment, aquesta programació de les festes de Benimarfull es tancarà el dia 2 d’agost, a les 17h, amb el parc aquàtic per a xiquetes i xiquets que es durà a terme a la piscina del poble.

Font: Belén Rivas./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *