foradia subscriutegrat

Sandra Obiol: “Ha funcionat tots aquests anys com un element de reactivació de la nostra cultura”

El Centre Cultural Ovidi Montllor complirà 20 anys en novembre, però des d'El Grat volem començar a celebrar aquest aniversari parlant amb algunes persones involucrades en la seua història

Sandra Obiol, a banda de ser regidora de Guanyar Alcoi, també és sòcia d’Acció Cultural, i va estar treballant com a coordinadora al Centre Ovidi Montllor des de l’any 2003 al 2010, per això coneix molt bé la tasca d’aquests 20 anys: “Va ser important al seu moment, perquè la dreta valenciana negava l’existència d’Ovidi Montllor i amb ell una cultura pròpia del País Valencià de la nostra llengua, amb una visió crítica per ajudar a avançar a la gent. En eixe moment va remoure consciències i el Centre va rebre el finançament de centenars d’ajuntaments de tot l’àmbit lingüístic català. Per tant, és una obra col·lectiva, tant dels socis d’Acció Cultural, entitat que el va crear; com dels centenars d’ajuntaments i institucions que van participar”.

“Pense que ha funcionat durant tots aquests anys com un element de reactivació de la nostra cultura, tant des de l’àmbit popular, com també de la producció d’alta cultura. Hem barrejat les dos dimensions, i això és important. A més a més, ha sigut la casa de moltes entitats de la ciutat perquè puguen fer activitats, i dels artistes, perquè aquests cicles d’arts que tenim coordinats per Antoni Miró s’origina també al Centre que va començar a moure aquest itinerari d’exposicions”.

Parlant de la part més personal que li ha donat el Centre Ovidi Montllor a Sandra Obiol, comenta que: “Per a mi ha representat un lloc d’aprenentatges en la gestió, en la defensa, sobre la nostra cultura, i també un lloc d’afectes. El centre m’ha ajudat a conéixer a moltíssima gent amb la qual tinc un vincle molt fort, amb gent que viu ací, com altres treballadors d’altres casals d’acció cultural i amb centenars d’artistes tan plàstics, músics, escriptors, activistes, tots els que han passat durant tant de temps pel centre amb moltíssim tinc un vincle d’afecte i d’amistat. Estic molt agraïda”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *