foradia subscriutegrat

Moros i Cristians, música i paelles, per a les Festes de Planes

Des del dia 29 de setembre al 8 d'octubre, aquest municipi d'El Comtat viurà diferents celebracions que faran gaudir als veïns del poble i a tots els visitants amb les Festes Majors en honor a la mare de Déu del Roser; Sant Roc i al Santíssim Crist

Planes de la Baronia celebra les seues festes en honor a la Mare de Déu del Roser, Sant Roc, i el Santo Crist entre els dies 29 de setembre i 2 d’octubre. Aquest cap de setmana estarà farcit d’actes en el qual participarà molta gent del poble.

El primer dia, el dijous 29 de setembre, hi haurà jocs i teatre per als més menuts. A continuació es donarà pas al Pregó, i a l’acte de les banderes. La nit estarà protagonitzada pel bàndol moro de les filaes de la localitat, en l’Olleta. Enguany la capitania l’ostenta el bàndol moro de la mà d’Enric Barberà, que porta preparant-se des de 2020.

El divendres 30 de setembre, dia de la Mare de Déu del Roser, hi haurà més jocs per als xiquets i xiquetes durant tot el dia, i a la nit seran els cristians els protagonistes de l’Olleta. A més, es cantarà la salve, acompanyats per la banda de música de Planes, i es farà una processó.

El dia de Sant Roc serà el dissabte 1 d’octubre, i a més, serà el dia de l’Entrada de Moros i Cristians. Com ja s’ha dit anteriorment, el capità moro ha estat preparant un boato que no deixarà a ningú indiferent. I és que com ha comentat la regidora de Festes de Planes, Silvia Garro, enguany com ha novetat s’ha hagut de canviar el recorregut de l’entrada: “S’ha demanat permís a la Junta de Festes per a poder canviar-ho, perquè hi ha molt de boato, i el recorregut de sempre és molt estret. Així que es farà des de l’entrada del poble i finalitzarà a la plaça i l’Ajuntament”.

L’últim dia d’aquesta festivitat, el diumenge 2 d’octubre, estarà dedicat al Santo Cristo. Aquest dia també presenta una novetat, i és que al haver-hi dos anys de pandèmia, sense poder celebrar festes, enguany hauran d’eixir les festeres del 2020 i 2021. A les 07h s’arreplegaran a totes elles amb el Cant de l’Aurora, i aniran a la missa que es farà a l’ermita. A la nit, després de la processó, la festa finalitzarà amb un castell de focs d’artifici.

A banda d’aquests actes, el dia 23 de setembre estarà dedicat als jubilats i faran un berenar especial per a la gent major del poble. També, el dia 8 d’octubre se celebraran les tradicionals paelles.

Silvia Garro ha convidat a tota la gent de les comarques a visitar el seu poble: “Planes té molts llocs en els quals poder passar un bon dia i fer rutes interessants. Pel que fa a les festes, cada any se superen, i després de dos anys l’expectativa és molt bona. La gent té moltes ganes i il·lusió, i per això convide a tota la comarca que vinguen, que seran ben acollits”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *