foradia cdturisme

Restaurats set volums dels segles XVIII i XIX per l’Arxiu Municipal d’Alcoi

Les peces són quatre protocols notarials que degut al seu mal estat de conservació no es podien consultar

L’Arxiu Municipal d’Alcoi ha restaurat set volums dels segles XVIII i XIX. Les peces, que es trobaven en un mal estat de conservació feien difícil la seua consulta, fins ara. Els set volums agrupen quatre protocols notarials dels notaris d’Alcoi, Juan Bautista Giner (1787-1788) i Manuel Fabregat Martí (1880 i 1881), a més del notari de Banyeres de Mariola, Francisco Ballester (1731-1740). Els tres volums restants contenen d’obres impreses al segle XVIII que han precisat una intervenció menor de neteja i reenquadernació.

Segons apunta el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis, “aquesta restauració ha estat una feina molt acurada, que ens permet recuperar part de la nostra història i facilitar la consulta a aquelles persones interessades a conéixer més sobre la societat i el territori de la nostra comarca fa més de tres segles“.

La tasca es va portar a terme al llarg del darrer any i van ser sufragats amb una ajuda demanada a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en la convocatòria de subvencions destinades a la digitalització i la restauració de la documentació històrica i la millora de les instal·lacions dels arxius municipals de la Comunitat Valenciana, amb una quantitat màxima de 8.965,16 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *