foradia subscriutegrat

Pego peatonalitza el seu casc antic

La restricció serà parcial i paulatina i partir de setembre el tancament serà de dijous a diumenge

La peatonalització ja és una realitat en molts municipis, ara Pego s’hi suma a aquesta iniciativa. A partir de hui, 4 d’agost, el casc antic estarà restringit per a que sols puguen accedir les veïnes i els veïns, a més dels serveis de càrrega i descàrrega, encara que sols en horari comercial. Aquestes restriccions s’allargaran durant tots els dijous de matí del mes d’agost, el que canviarà a partir de setembre, quan la mesura s’ampliarà des del quar dia de la setmana fins al diumenge.

Segons la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, “es fa de forma progressiva, primerament com a procés d’habituament, i en segon lloc perquè els veïns i veïnes, així com els comerços afectats, proven els mecanismes i puguen detectar alguna fallada, que s’intentarà resoldre al més aviat possible”.

Fa uns mesos s’instal·laren quatre pilons automàtics que tanquen l’accés dels vehicles al nucli urbà. Els nous dispositius es complementen amb unes càmeres de control instal·lades als mateixos punts que els pilons autonòmics. Les càmeres llegiran les matrícules i donaran l’ordre de passos als pilons perquè baixen i deixen circular als vehicles.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *