foradia elgrat

La Vall de Gallinera fomenta la memòria de les dones locals amb un projecte audiovisual

La iniciativa es va iniciar fa dos estius i serà presentada el dimecres 10 d'agost a Benialí

Un projecte audiovisual en les muntanyes de la Marina Alta està a punt de veure la llum. Sota el títol ‘Les Cures a la Vall de Gallinera’ aquesta treball té l’objectiu de fomentar la igualtat, especialment a través d’entrevistes que recullen la memòria oral de les dones locals. Ara, i després d’haver-se iniciat fa dos estius, el documental es presentarà el dimecres 10 d’agost a les 22 hores en el Frontó de Benialí.

El documental entrevista a 24 dones del municipi per a arreplegar la memòria sobre aquelles feines invisibilitzades que han realitzat les dones al llarg del temps, com ara les tasques domèstiques o la cura de les persones grans o menudes. Aquesta va ser la primera acció, encara posteriorment va sorgir la necessitat de visibilitzar l’antic ús que feien les dones dels llavadors.

Per eixe motiu des de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera inicià la recerca de fotografies antigues de dones utilitzant els diversos llavadors del municipi, sent aquest recull fotogràfic una exposició col·lectiva urbana en cadascun dels llavadors, que fou inaugurada amb motiu del 8 de Març i que actualment encara es pot gaudir .

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *