foradia subscriutegrat

La Generalitat tanca els Parcs Naturals de la Font Roja i Mariola

La Generalitat Valenciana ha decretat la prohibició de circular per les pistes i camins forestals, amb qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu • Mesures per a la majoria dels parcs naturals entre els quals estan Font Roja i Mariola a l'Alcoià

Ximo Puig, president de la Generalitat, ha anunciat que la Generalitat ha tancat la majoria de parcs naturals de la Comunitat Valenciana durant aquesta onada de calor en precaució d’incendis forestals.

Des d’ahir divendres i tot aquest cap de setmana fins el dilluns, almenys 72 hores, estarà prohibit transitar per senders i pistes forestals de gran part dels 22 parcs naturals de la Comunitat Valenciana.

Les excepcions són els que s’ubiquen en zones humides, cinc en total, en què no hi ha risc d’incendis: les Columbretes, penyal d’Ifac, Salines de Santa Pola, Fondo d’Elx i Llacunes de la Mata i Torrevella. 

A L’Alcoià en els dues parcs naturals de la Font Roja i Mariola està prohibit circular per les pistes i camins forestals, amb qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu, excepte el trànsit de vehicles per a actuacions de gestió, proveïment, manteniment, vigilància, accés a residències, explotacions agràries o instal·lacions de serveis enclavades dins del mateix parc.

En el parc de la Font Roja només podran accedir en vehicle les persones propietàries i aquelles que tinguen reserva en un establiment regulat que els ofereix la clau d’accés.

Estarà prohibit acampar mentre dure aquesta situació i s’ha avisat a totes les persones acampades perquè abandonen el Parc.

A més el risc que suposa per a la salut de les persones a causa onada de calor alt i extrema. Com també es pot produir que en cas d’haver-hi una emergència siga molt difícil localitzar i evacuar les persones excursionistes.

A Alcoi pel que fa a l’Escoleta d’Estiu, el dilluns al ser festiu i no hi ha, en el cas que la mesura s’allargara més dies, es traslladarà a la Piscina Municipal José Trenzano.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *