foradia camaraalcoi

Descobertes noves restes ceràmiques en la Cova de l’Or de Beniarrés

Els arqueòlegs del MARQ troben les restes del Neolític en una escletxa de la gruta

La Cova de l’Or de Beniarrés torna a ser estudiada i en conseqüència apareixen noves restes. Durant aquesta segona campanya d’excavacions que està portant a terme el MARQ, els arqueòlegs han tret a la llum peces ceràmiques del Neolític corresponents a gots grans i altres amb decoracions on s’aprecien representacions del Sol. Durant aquest període desenvolupat en juliol, el jaciment va acollir tant a arqueòlegs com especialistes, als que s’hi sumaven estudiants de diferents universitats per a fer una tasca de voluntariat.

La campanya també ha servit per a documentar nivells d’ús més recents, que corresponen a l’època moderna, entre els segles XVII i XVIII. A més de les troballes ceràmiques d’olles, cassoles i llibrells, també s’han trobat restes animals i de combustió, que s’han interpretat com a zones de corral. No obstant això, també s’ha documentat la presència d’època romana i ibèrica.

L’enclau, que es pot visitar des de juny de l’any passat, està considerat un dels jaciments més representatius del País Valencià, clau per a la investigació del Neolític a la Península Ibèrica, amb una seqüència que abarca des de 5.600 al 2.800 a.C., un santuari que van fer servir els primers agricultors i pastors en el VI mil·leni a.C.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *