foradia pressupostparticipatiualcoi

Les pluges esperancen ajudar a combatre el foc

Les muntanyes del Comtat semblen tindre una treva mentre que a la Marina Alta continua amb més virulència

La pèrdua de flora i fauna a les Valls de les comarques centrals valencianes, la Diània, és imparable i suma, a mesura que passen els dies, més hectàrees cremades. Pel moment, 11.500 en un perímetre d’uns 80 quilòmetres, segons l’última actualització del Bombers del Consorci d’Alacant. No obstant això, a la part del Comtat sembla que el foc ja ha sigut controlat a Tollos, a Benimassot ha passat per damunt del poble i no ha afectat vivendes, malfrat continuar actiu, així com a Fageca l’evolució és “molt favorable” i el foco de Famorca-Castells esà controlat, pel que és difícil que puge cap a la Serrella, segons la informació que ha facilitat l’Ajuntament de Fageca. No obstant això, els municipis continuen tancats sense poder accedir-hi.

Ara l’esperança són les pluges que puguen caure durant la vesprada sobre la zona i permeten amainar les flames, no obstant això, des del Laboratori de Climatologia de la UA adverteixen que una pluja intensa és catastròfica per a un sol recentment cremat, degut a que si s’arrossega la terra no es portaria a terme la regeneració del sol.

Mentrestant, i segons l’última actualització d’Emergències, sobre el terreny estan treballant 30 dotacions de Bombers de la província d’Alacant, 13 unitats de Bombers Forestals i quatre BRIFOS del Consorci de València. Pel que fa als mitjans aeris, hi ha 10 avions de la Generalitat Valenciana, cinc del Ministeri per a la Transició Ecològica, un helicòper de l’UME i els mitjans presents de la Regió de Múrcia i Castella-La Manxa.

Font: Redacció./


Una resposta de Les pluges esperancen ajudar a combatre el foc

  1. Roberto Alcalà ha dit:

    Els darrers anys hem visitat aquestes muntanyes i serres del territori de les Valls (Gallinera, Ebo, Alcalà, Laguar) a les comarques centrals, el que actualment està cremant-se! i sempre ho hem vist molt descuidat, sense cap mena de neteja, arbres secs, acumulacions de llenya, etc… i ho hem parlat entre nosaltres: molt fàcil seria que es pegara foc! amb el conseqüent desastre. Doncs ja ho hem vist.

    Si la muntanya no està en condicions no serveixen de res, per molts avions que s’envien. Necessari començar a treballar en un pla de prevenció eficient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *