foradia pressupostparticipatiualcoi

Francisco Laporta tindrà una exposició homenatge durant tot setembre

Aquest personatge tan important de la història d'Alcoi serà la figura protagonista d'aquesta nova edició de la Fira Modernista, i per això, des de l'Ajuntament s'ha organitzat aquesta mostra que es podrà visitar des del dia 1 al 25 de setembre

L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una exposició amb motiu d’aquesta nova edició de la Fira Modernista que du com a títol: ‘Francisco Laporta Valor, 1849-1914. Pintura, matèria i esperit’, i que es podrà visitar des del dia 1 al 25 de setembre a la Capella de l’Antic Asil.

Aquesta mostra és la primera antològica dedicada a l’artista i es podran veure més de 40 obres, la majoria d’elles provinents de col·leccions particulars i completament inèdites. A més, també hi ha altres obres que s’han cedit per part d’institucions com la Diputació d’Alacant, l’Associació de Sant Jordi, Unión Alcoyana o el Banc Sabadell.

L’exposició ha estat comissariada des del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), concretament, per Elisa Beneyto i Lluís Vidal, i han comptat amb la col·laboració de María Guillem i Rafa Calbo.

Recordem que enguany, l’edició de la Fira Modernista girarà entorn de Laporta, i moltes de les activitats estan fent-se en homenatge a la seua figura.

La regidora de Turisme i Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, ha afirmat que: “Comencem setembre i iniciem els actes de la Setmana Modernista, com no podia ser d’altra manera tenim una exposició que donarà difusió a l’obra de Francisco Laporta, a qui aquest any dediquem la Setmana Modernista que serà del 19 al 25 de setembre. És una magnífica mostra i anime a tota la ciutadania a visitar-la. També vull agrair al CAEHA la seua implicació i col·laboració. Aquesta entitat ha donat suport a la Fira Modernista des de la seua primera edició i ens ajuda a conéixer com era la vida en la nostra ciutat en aquesta època”.

Per la seua part, els comissaris de la mostra han explicat que: “Aquesta selecció de pintures i gravats, més els dos grans llenços seus que formen part de l’exposició permanent de la Capella, permet conéixer altres facetes de Laporta, a banda de la més coneguda com a pintor religiós. Així, podrem descobrir aspectes com els de paisatgista, retratista, dissenyador fester, il·lustrador, decorador, etc., i per primera vegada, des de 1894, tornarà a estar exposada al públic la parella formada per la seua famosa ‘Rosa Mística’ i la quasi desconeguda ‘Sagrado Corazón'”.

L’exposició es podrà veure des del dia 1 de setembre, dia que es farà la inauguració a les 19h, fins al dia 25 de setembre, en horari de dijous i divendres de 10 a 13h, i de 17:30 a 20h, i dissabtes i diumenges d’11 a 13:30h. A més, es faran dos visites guiades de la mà dels comissaris, els dies 10 i 24 de setembre, a les 12h, i es comptarà amb la participació en aquest acte de la Coral Polifònica Alcoiana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *