foradia subscriutegrat

El Festival ANIMALCOI 2022 es dedicarà a l’animació francesa

Aquest esdeveniment ja està preparant-se per a la seua celebració que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de novembre a Alcoi

El festival de cinema d’animació ANIMALCOI ja està començant a preparar la seua pròxima edició, que comptarà amb tres dies centrals que se celebraran els dies 17, 18 i 19 de novembre. Aquesta edició es dedicarà al cinema d’animació francés.

Ja per als dies 15 i 20 de setembre el jurat dels tres premis es reunirà. Enguany s’han presentat més de 600 curts que procedeixen de 70 països. Aquestes xifres indiquen que ANIMALCOI ja està ben posicionat al panorama de festivals a nivell nacional i internacional.

A més, com a novetat, en aquesta edició s’han afegit empreses i entitats com a organitzadors, patrocinadors i col·laboracions dels premis i del festival. És per exemple el cas del Centre Comercial i TEIKA com a patrocinadors. La regidoria de Joventut d’Alcoi i d’Igualtat, l’Institut Francés, Devilish Games i la mostra de cine LGTBI+ La Invertida, són nous col·laboradors. A més, l’Associació per al Desenvolupament de l’Art i el Disseny, també s’uneix a l’aventura d’ANIMALCOI com a organitzador, juntament amb l’EASD Alcoi.

Tots ells, i patrocinadors dels premis en edicions anteriors, com la Fundación Mutua Levante, que també aporta la seua seu per a fer conferències i exposicions, o el Grup Solitium.

L’edició del 2022 tindrà altres sorpreses, com per exemple que s’estan tancant algunes activitats, com l’estrena en sales alcoianes de llargmetratges d’animació que han sigut molt guardonats en la resta del món.

Una altra de les grans novetats d’aquesta edició d’ANIMALCOI són les sessions de Pitch. A partir de setembre s’obrirà la convocatòria perquè els interessats puguen presentar davant d’un fòrum professional, projectes de pel·lícules (curts o llargs), series o documentals d’animació.

D’entre tots els que hi opten, es triaran 9 per a participar els dies del festival. Professionals del sector del cinema, la TV i l’animació assistents al festival jutjaran el projectes i ajudaran als creadors a millorar-los per entrar en el mercat.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *