foradia subscriutegrat

Bocairent inicia el curs amb noves instal·lacions als dos centres escolars de la localitat

En el CEIP Lluís Vives s'ha fet una ampliació gràcies al Pla Edificant, i en l'Escola Infantil Municipal s'ha posat en funcionament un nou mòdul per aconseguir una nova aula

L’inici de curs 2022/2023 comença a Bocairent amb noves instal·lacions als dos centres educatius del municipi: el CEIP Lluís Vives i l’Escoleta Infantil Municipal.

En el cas del primer centre, s’ha fet una de les fases del Pla Edificant que preveu la reforma i ampliació integral de l’escola, per un import de 4.350.058 euros que seran finançats per la Generalitat. Les infraestructures que han entrat en funcionament són: un edifici per a l’aulari d’infantil, el menjador, i un espai destinat per a l’alumnat de 3, 4, i 5 anys.

A més, des de l’Ajuntament han instal·lat mòduls prefabricats dins del nou recinte del carrer dels Clots per a poder reubicar a l’alumnat de primària, i poder començar la segona fase del Pla Edificant, en la qual es rehabilitarà tot l’edifici del CEIP Lluís Vives. La regidora d’Educació, Vanesa Doménech, ha comentat que: “Volem que les obres continuen avançant i que, una vegada estiga acabada la primera part, comence la segona de forma immediata”, i ha afegit que: “Davant la impossibilitat de la Conselleria de proveir les aules prefabricades necessàries per a la segona fase del projecte, el consistori va prendre la iniciativa de fer un procediment d’urgència per a contractar-les al juliol i habilitar-les a l’agost”. “Ha sigut un esforç importantíssim per a l’Ajuntament i en una època complicada com la de vacances, però era necessari per a no parar les obres”, ha dit Doménech.

Pel que fa a l’Escola Infantil Municipal, aquest curs està marcat pel funcionament d’un nou mòdul de 47 m2 adherits a l’edifici ja existent. Amb aquesta incorporació s’ha aconseguit una altra aula, s’ha generat un pati interior, i s’ha reconfigurat l’espai destinat al menjador. La responsable d’Educació a Bocairent ha explicat que: “La finalitat de l’actuació era garantir la matrícula a totes les famílies interessades, ja que així passem de 44 a 56 places autoritzades”.

A més, la regidora ha destacat el volum de la inversió, amb un cost de 98.000 euros, dels quals 50.000 venen des de la Diputació de València. A banda, des de la regidoria d’Educació s’ha destinat 17.333 euros per a millores d’accessibilitat i 24.239 euros per al sistema antiincendis del centre: “Aquestes inversions en l’Escola Infantil i les del CEIP Lluís Vives demostren el treball continuat de l’equip de govern municipal per a millorar les infraestructures educatives a Bocairent”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *