foradia pressupostparticipatiualcoi

El CPEE Tomás Llácer es prepara per a l’inici de les obres

Des de la Generalitat s'invertiran més de 15 milions d'euros als centres educatius d'Alcoi gràcies al Pla Edificant. Totes les intervencions estan ara mateix en marxa

La pròxima setmana s’iniciaran les obres del CPEE Tomás Llácer després de la signatura de l’acta de replanteig que tindrà lloc durant aquesta setmana. Aquestes actuacions estan dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, i s’han adjudicat per un import de 178.182 euros. A més, a aquesta quantitat s’ha de sumar 15.926 euros en concepte de projecte i direcció de l’obra, és a dir, que l’import final serà de 194.108 euros, quedant un romanent d’uns 50.000 euros per a poder completar diverses actuacions.

S’espera que el termini d’execució siga de 3 mesos, i s’intentarà que finalitze al més prompte possible perquè afecte poc en l’inici de curs.

Aquesta actuació consistirà en la construcció d’un itinerari protegit de la pluja en eixir de les aules al pati. A més, s’instal·larà un sistema de climatització/ventilació en la totalitat de les aules, i a l’aula de fisioteràpia. També es col·locaran dos jocs adaptats en aules d’estimulació, i a més, s’ha comptat la pintura de la totalitat de la planta baixa.

Des de l’Ajuntament volen recordar que, després d’adjudicar-se l’obra, l’empresa va renunciar a ella, cosa que ha retardat l’actuació fins a aquest curs.

A hores d’ara el Pla Edificant ha deixat 1.125.290 euros en obres a cinc centres educatius d’Alcoi, que han sigut: l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Horta Major, Sant Vicent, Miguel Hernández, i El Romeral. En la majoria d’ells hi ha Hagut romanent, cosa que hi ha permet dur a terme més actuacions de millora, depenent de les necessitats de cada centre.

En total, el pressupost de les inversions de la Generalitat als centres alcoians ascendeix a 14.972.372 euros, una xifra que augmentarà després d’adequar els preus de la reforma de l’IES Andreu Sempere.

En el cas d’aquest institut, després de quedar deserta la licitació, el Govern Local, ja consensuat amb el centre educatiu i els tècnics municipals un projecte amb els preus actualitzats de les matèries primeres i afegint tota una sèrie de necessitats demandades pel mateix centre. Una vegada estiga aquest document redactat, es presentarà a la Conselleria d’Educació.

Pel que fa a l’IES Pare Vitòria i a Cotes Baixes, els processos es troben en fase de delegació de competències per al Pare, i en Cotes, falta l’adequació de la memòria valorada. L’Ajuntament ara està a l’espera que la Conselleria d’Educació duga a terme aquests tràmits. El pressupost per a les actuacions del Pare Vitòria és de 4.077.371 euros, mentre que de Cotes Baixes és de 5.131.263 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *