foradia subscriutegrat

Pego aposta pel reciclatge selectiu amb quatre nous mini ecoparcs

Aquests se sumen als dos que es van instal·lar a desembre de 2021. Tots ells serviran per a separar materials com a bombetes led, piles o cartutxos de tinta entre molts altres

L’Ajuntament de Pego treballa per a millorar el procés de reciclatge al municipi, per aquest motiu des del consistori s’instal·laran quatre nous mini ecoparcs on es podran depositar fins a sis tipus de deixalles diferents. Aquests quatre mini ecoparcs se sumaran als dos que es van instal·lar a desembre de 2021.

Aquests nous elements estaran ubicats a la plaça Antic Regne, la plaça Metge Almela, carrer Santa Bàrbara i Passeig Michel, de tal manera que augmentarà el radi de servei. Els dos que es van col·locar a 2021 estan al carrer Sant Jaume I i al Passeig Cervantes.

Els contenidors, amb forma de ‘mupi’ estan dividits en el seu interior en set compartiments per a separar materials, com bombetes incandescents, bombetes led, piles, bateries de xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta, o aparells elèctrics o electrònics que ja no s’utilitzen. Per a aquest últim apartat, es destinen dos dels set compartiments, perquè es tracta de residus que més es rebutgen en l’ecoparc municipal. Així ho reflecteix l’estudi que han dut a terme els tècnics municipals per a determinar quins materials anaven a poder depositar-se en aquests dos nous punts de reciclatge.

Ricardo Sendra, regidor de Residus Urbans, ha explicat que un dels objectius és fomentar el reciclatge de forma molt més selectiva als veïns i veïnes facilitant el procés: “Fins ara per a poder reciclar correctament aquest tipus de materials calia anar fins a l’ecoparc municipal, situat en la zona del Molí del Curro”.

Els operaris del servei municipal de neteja són els encarregats de buidar els mini ecoparcs, de moment els dos ja instal·lats, però també ho faran amb els nous. El material retirat s’emporta a l’ecoparc, punt on també poden deixar les deixalles en els contenidors que hi ha habilitats per a això. “Augmenten les facilitats per als veïns a l’hora de reciclar”, matisa l’edil de Residus Urbans.

La nova remesa de mini ecoparcs, igual que els dos primers, és finançada de manera íntegra per l’Ajuntament de Pego, amb un cost d’11.998,85 euros. Com els dos primers, a més de la seua principal funció, la del reciclatge; els nous ‘mupis’ són també un suport informatiu, en una de les seues cares l’Ajuntament podrà col·locar cartelleria informativa, “ja siga tant de les campanyes de reciclatge, com de qualsevol altra cosa, com a normatives o activitats que es duguen a terme en el municipi”, comenta Sendra.

Des del departament de Residus Urbans afirmen que l’acolliment dels mini ecoparcs, des de la instal·lació dels primers exemplars al desembre, “és positiva”. L’ús d’aquests dispositius és considerable, de fet, el buidatge és setmanal, “mostra que la gent està conscienciada amb el reciclatge”. “La instal·lació de quatre nous mini ecoparcs reforçarà i fomentarà el reciclatge, ja que hi haurà molts més punts on poder dur-lo a terme” insisteix l’edil.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *