foradia subscriutegrat

‘Eixim de la penombra, i ho celebrem amb alegria’, lema positiu per a unes festes inoblidables

En aquesta localitat d'El Comtat, l'Alqueria d'Asnar, estan a punt de començar unes festes, amb una gran programació per a totes les edats, que aniran dedicades al seu patró Sant Miquel Arcàngel

L’Alqueria d’Asnar està organitzant els últims preparatius per a començar unes festes que volen que siguen una crida a l’optimisme, i així ho han demostrat amb el lema que han escollit al seu cartell: ‘Eixim de la penombra, i ho celebrem amb alegria’. L’alcalde de la localitat, Jaume Pascual, ha comentat al respecte que: “Hem de recordar que hem passat moments complicats i difícils, i poder tornar a unes festes en normalitat, a pesar de la preocupació de les guerres, incendis o la Covid, ja és una cosa destacable”.

El primer dia amb activitats tindrà lloc el dia 10 de setembre amb la Festa dels Fadrins, que començarà amb la Despertada pels carrers del poble, amb companyia de la banda de música i tot el món disfressat. Seguidament, es farà l’esmorzar popular, i a continuació una cercavila. Per a reposar forces a les 14:30h hi haurà un dinar a la plaça del País Valencià, que donarà pas al Campionat de One Wall a càrrec dels Quintos. El dia finalitzarà amb un sopar i una festa.

El següent cap de setmana, a partir del divendres 16 de setembre s’iniciaran les activitats culturals. En eixa vesprada se celebrarà el passacarrer de cabuts, que finalitzarà amb un concert de música festera oferit per la Xafigà i la Banda Unió Musical de Muro. A la nit els més menuts faran el seu correfoc dels Dimonis Ratolins.

L’endemà serà el torn al matí del campionat de cotos, i a la vesprada un contacontes. La música tindrà el seu espai al concert de ‘Esther’. A la nit serà el moment de gaudir dels famosos Dimonis Rafolins, acompanyats per Dimonis Factoria que vindran des de les Illes Balears. A la nit continuarà la festa amb Grison Beatbox, Plan B, i Santi Mataix.

Els actes oficials de les Festes Patronals, en honor a Sant Miquel Arcàngel s’iniciaran el dia 23 de setembre amb el volteig, un acte que com marca la tradició posarà en marxa cadascun dels actes que se celebren durant aquest cap de setmana. Entre les activitats d’aquest primer dia estarà el torneig de Pilota Valenciana, una partida d’élit de dones, i una de professionals masculins, i a la nit ball. L’endemà, a més de la missa, es farà l’entrada de Moros i Cristians, i continuarà la festa a la nit. El diumenge, dia del patró, els actes començaran amb l’ofrena de flors, i durant tot el dia es duran a terme diferents actes religiosos. A la vesprada, la Filà Verdugos farà un passeig que finalitzarà en un castell de focs. A la nit es farà la barbacoa popular per a la gent que tinga més ganes de festa i un concurs de disfresses.

L’últim dia d’aquestes festes, el dia 26 de setembre, hi haurà una gran fira per als xiquets i xiquetes, missa, paelles, i a la vesprada una xocolatada.

Pascual ha volgut convidar a tota la gent dels voltants a què visite el poble durant aquests dies: “És molt fàcil animar. Afortunadament, l’Alqueria és un poble conegut per a tot el món, i ens sentim molts satisfets que vinguen a visitar-nos. Si veuen el programa veuran que hi ha activitats per a tot el món, i que nosaltres ens sentirem orgullosos i satisfets de compartir-les amb la gent que vinga”.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *