foradia pressupostparticipatiualcoi

La Mancomunitat comença el procés participatiu sobre mobilitat sostenible a l’Alcoià i El Comtat

Es duran a terme cinc sessions a l'Àgora d'Alcoi per què entitats locals i associacions de les comarques, així com la ciutadania en general puguen col·laborar per a definit el futur de la mobilitat a les comarques. A més, es comptarà amb la presència de referents internacionals en aquesta matèria

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat ha impulsat un procés participatiu sobre mobilitat sostenible per tal de conéixer les necessitats de la ciutadania en matèria de transport, i per a dissenyar d’una forma col·laborativa possibles solucions als reptes als quals s’enfronta el nostre territori.

Per a dur endavant aquesta iniciativa es duran a terme cinc tallers a l’Àgora d’Alcoi, en el qual podran assistir entitats locals, associacions de les comarques i la ciutadania en general. En aquestes jornades es redactarà un informe elaborat de forma col·lectiva.

La primera sessió tindrà lloc el dimarts 27 de setembre a les 18:30h i assistiran referents internacionals en aquesta matèria, com l’enginyer de camins danés, Ole Thorson, qui aportarà el seu coneixement en una conferència.

La següent d’aquestes sessions serà el 4 d’octubre i en ella es faran diferents grups de treball perquè cada persona aporte la seua experiència específica en matèria de ruralitat, governança o serveis. Després, Enric García Alemany, consultor de polítiques públiques de transport, farà una nova conferència sobre ‘Propostes de mobilitat aplicada en territoris rural-urbans’.

En la tercera jornada, que se celebrarà el dia 18 d’octubre, ja es començarà a desenvolupar un informe diagnòstic i en la del dia 25 d’aquest mes, es farà un informe de priorització de propostes.

Finalment, en l’últim encontre, del 27 d’octubre, es durà a terme la presentació de l’informe final i un debat sobre mobilitat al territori.

Aquesta iniciativa té com a objectiu per a la Mancomunitat millorar la qualitat de vida de la ciutadania de les comarques, i per això, segons expliquen: “és essencial treballar per desenvolupar actuacions que milloren l’accés igualitari als serveis bàsics, els quals s’ubiquen principalment als municipis de major població. L’informe en què es reflectiran els resultats dels debats serà de gran utilitat per a la gestió pública, especialment, així com per a la investigació o el públic en general”.

Un exemple del treball que es fa des d’aquest organisme és la gestió d’un dels principals transports que va per les comarques, l’autobús que uneix l’Alcoià i El Comtat amb la Universitat d’Alacant. A més, s’ha d’assenyalar, que des del curs passat, també connecta amb els centres d’estudis de la Foia de Castalla. Aquest servei pot utilitzar-lo tot el món, però està dirigit específicament a l’alumnat de Formació Professional o Universitari, al qual s’apliquen tarifes reduïdes.

És important destacar que aquest procés participatiu es podrà dur a terme gràcies al finançament del Servei de Transparència de la Diputació d’Alacant i la Conselleria de Participació Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Per a poder assistir es recomana fer una inscripció en aquest enllaç.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *