foradia ivace

Els ‘Palmells 2022, mà del futur’, tornen amb tres grans reconeixements

El periòdic El Grat tornarà a celebrar, després de dos anys de pausa per la pandèmia, una edició de premis, que se celebrarà el dia 30 de setembre ales 20h. al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi i que reconeixerà la tasca feta per la cultura valenciana

Dos anys hem hagut d’esperar per a tornar a celebrar ‘Els Palmells’, uns premis que des del periòdic El Grat volem donar a totes aquelles entitats i personalitats que s’encarreguen de divulgar i difondre la cultura valenciana. A més, aquesta edició tan especial, també serà recordada per ser la del 35 aniversari de la primera edició d’El Grat.

Pel que fa als premiats d’aquesta edició, el primer d’ells serà a títol pòstum a Ovidi Montllor, just en l’any en el qual haguera complit huitanta anys. L’actor i cantautor va arribar amb les seues lletres a un nombrós públic catalanoparlant, i la seua obra encara ressona en altres punts de la península després de més de 25 anys de les seues “vacances”, i continua sent tot un referent per a cantants i artistes en la nostra llengua.

Com a entitat serà el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics els que enguany arrepleguen el seu ‘Palmell’. Aquesta institució va nàixer en 1982, és a dir, que estan de 40 aniversari. El CAEHA és tot un referent gràcies a la seua tasca d’estudi i difusió de la història local, i per la conservació del patrimoni alcoià. Ara mateix compten amb més d’un centenar de socis, que són historiadors, geògrafs, filòlegs, i altre tipus d’investigadors. Aquesta entitat també s’involucra en diverses activitats que es realitzen a la ciutat amb l’objectiu de difondre el ric patrimoni que té Alcoi. El Grat té la sort de comptar amb la col·laboració de diversos historiadors per a poder divulgar moltes de les curiositats del nostre municipi a les nostres pàgines.

L’últim dels guardonats serà el cantautor alcoià, Jordi Gil i Beneito. Artista transcendent de la Nova Cançó, ja pujava als escenaris durant la dictadura franquista i va formar part del moviment social i polític que va sorgir pels Països Catalans. La seua obra no ha estat relegada a aquell moment històric per reprendre la llengua i la cultura durant aquell llarg parèntesi que va ser el franquisme, sinó que ha durat al llarg del temps, especialment a les tres últimes dècades.

La gala, que se celebrarà el dia 30 de setembre al Centre Cultural Ovidi Montllor, estarà dirigida per la periodista i col·laboradora d’El Grat, Amàlia Garrigós, i ens acompanyaran altres figures com Jordi Tormo, Palmira Torregrosa, Josep Sou, Vicent Lluna i Xavier Montllor. A més, es comptarà amb diferents actuacions musicals. L’acte es podrà seguir a través de xarxes socials.

ELGRAT junt la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA i l’Ajuntament d’Alcoi, i amb la col·laboració de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC valencians) i el COM Alcoi, ús conviden a la festa per la Cultura que comptarà amb actuacions musicals i un seguiment que es podrà fer via ‘streaming’ per a aquelles persones que no hi puguen assistir. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *