foradia subscriutegrat

Oliva commemora el 9 d’octubre amb activitats

La regidoria de Cultura, Música i Biblioteques ha preparat un programa d'actes dirigit a tots els públics on combina cultura, oci i entreteniment

Oliva commemorarà el dia dels valencians i valencianes, que se celebra el dia 9 d’octubre, amb una gran programació que ha començat en el dia 6 amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ADAMASCAT Som Tradició, de Juan José Todolí, que tracta fonamentalment de descriure visualment la vestimenta que les balladores i balladors de les ‘Danses’ usen en ocasió d’eixir a la plaça a ballar els ritmes tradicionals. Aquesta exposició, a més d’exaltar els trets culturals valencians a través de la vestimenta tradicional, s’emmarca dintre del programa de la III Fira del Fil organitzada per al propvinent 16 d’octubre, fins al 23. Els veïns i veïnes d’Oliva podran visitar aquesta exposició al Centre Polivalent fins a finalitzar el mes d’octubre.

El divendres 7 d’octubre la regidoria de Cultura, Música i Biblioteques, des del Departament de Promoció Lingüística, i de la mà de l’Associació veïnal i cultural El Palau ha organitzat la que serà la desena edició de la Festa Estellés. En aquesta ocasió s’ha previst la recitació de versos de Vicent Andrés Estellés, de participació oberta a la ciutadania, i posteriorment una actuació del cantautor Carles Pastor. En acabar, hi haurà un sopar de cabasset per a tota aquella persona que s’anime a allargar la vetlada.

Per acabar, i per commemorar el Dia dels valencians i de les valencianes, el 9 d’octubre tindrà lloc, com de costum, una processó cívica a les 12 h del migdia, que s’iniciarà a la Biblioteca de l’Envic i transitarà fins a la plaça de Jaume I. En ella participaran representants, presidents i presidentes de totes les organitzacions festeres i culturals d’Oliva així com els membres de la corporació municipal. També actuarà la Colla Sarabanda, Raval i Vila i la Banda de Música d’Oliva, que acompanyarà a la comitiva durant la processó.

Paral·lelament, des de la regidoria de Comerç, Mercats i Consum, dirigida per l’alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer i en col·laboració amb ACCO, Associació de Comerciants d’Oliva, s’ha programat un sorteig de 10 mocadorades elaborades per les pastisseries Blat i Sucre i Sant Vicent. Comprant als establiments associats a ACCO la ciutadania podrà participar d’aquest sorteig, el qual finalitzarà el mateix 9 d’octubre.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca, s’ha mostrat molt satisfet de la feina que el seu departament: “Un any més l’Ajuntament d’Oliva aposta per la cultura, la festa, i la tradició en un dia tan assenyalat com és el 9 d’octubre, dia dels valencians i les valencianes i també dels enamorats valencians, amb el sorteig de les mocadorades. La nostra ciutat podrà gaudir de diversos esdeveniments al llarg de la setmana, que giraran al voltant de la Diada i que tractaran de fer valdre els nostres trets identitaris com a poble”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *