foradia pressupostparticipatiualcoi

Finalitzen les I Jornades de Memòria Democràtica de l’Alcoià-Comtat

Aquestes jornades van finalitzar amb la conferència de José Antonio Martin Pallin, en un acte conduït per Milagro Selles

Les I Jornades de Memòria Democràtica a l’Alcoià-Comtat, organitzades pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina han finalitzat, i per això es van dur a terme diferents activitats. Entre elles va estar la conferència de José Antonio Martin Pallin que va repassar la recent llei de Memòria Democràtica, els avenços i els oblits. Totes les persones que van participar en aquestes jornades van ser per a destacar la necessitat de continuar fent aquests esdeveniments per tal d’avançar en la veritat, la justícia i la reparació.

L’acte va estar conduït per Milagro Selles, que va obrir recordant tot el desenvolupament d’aquestes primeres jornades, i la importància que va tenir que el magistrat emèrit del Tribunal Suprem acudira. Després va donar la paraula a Toni Francés, alcalde d’Alcoi, que va donar les gràcies al Fòrum per organitzar aquest esdeveniment i per fer la cloenda a la seua localitat.

Per la seua part, José Ramón Juániz va destacar els treballs de Martin Pallin, i va destacar el seu llibre ‘Derecho de la Tierra’.

Durant la conferència de José Antonio Martin Pallin, va fer pedagogia i clara en tota la seua conferència, sobre els avenços i contradiccions de la nova llei dins de jurisprudència i interpretació de la Constitució i les lleis a l’hora de les seues aplicacions, fent un aclariment de la nostra llarga dictadura i posterior transició, el perquè les democràcies occidentals i els EUA, van deixar que ens passara. La resignificació de la valle de los caidos ‘Cuelgamuros’, que explique en una placa entre altres el perquè i la utilització d’esclaus o presoners de guerra en la seua construcció la reparació de les víctimes, els espolis als particulars, anul·lació de les sentències dels judicis sumaríssims, etc.
El vicepresident del Fòrum, Francesc Jover, va agrair a Pallin la seua tasca, i Eugeni J. De Manuel, coordinador de la Xarxa Memòria FVMP, va assenyalar la seua necessitat de coordinació entre l’administració, la federació i les associacions perquè les jornades tinguen continuïtat.

Adrián Blas, disculpant la no presència del president de la CAMDE-PV, Àngel González, va dedicar unes paraules del seu amic Paco Aura, destacant que les que deia que es va salvar de la barbàrie del nazisme perquè va tenir sort. A les jornades va estar a Muro l’exposició ‘L’últim deportat de Mauthausen’.

També va estar a l’acte Rosa Pérez, consellera GVA de Qualitat Democràcia, felicitant el Fòrum per aquestes jornades i per projectes com ‘No Oblidem’.

Des del Fòrum s’han sentit molt satisfets per l’èxit d’aquestes jornades, i han donat les gràcies a les persones que han participat com a ponents o com a públic i ens han donat el suport i han fet possible el desenvolupament d’aquestes I Jornades de Memòria Democràtica a l’Alcoià i El Comtat, com la FVMP, la Conselleria de Qualitat democràtica, els ajuntaments participants, Fòrum, CAMDE-PV, la Diputació de València i en especial a Rosa Brines i als tècnics i treballadors dels ajuntaments: “De nou gràcies i a seguir, endavant”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *