foradia ivace

Yolanda Balaguer:“Si el meu col·lectiu continua donant-me suport, jo faré eixe pas endavant”

Fa un any, David González va deixar el seu càrrec com a alcalde d'Oliva i va ser Yolanda Balaguer l'encarregada de posar-se al capdavant del seu ajuntament. Ara s'ha complit un any des d'eixe canvi i Balaguer ha volgut fer un repàs de tot aquest temps i tot el treball realitzat pel seu equip de govern

Yolanda Balaguer ha complit un any com a alcaldessa d’Oliva, i durant tot aquest temps no ha parat de treballar en la millora de la seua localitat. Ella mateixa ha fet un repàs d’aquests últims 12 mesos, i segons comenta: “Ha sigut un canvi molt dràstic. Com a regidora ja portava gestions, però com a alcaldessa, supervisar tots els documents que passen per alcaldia és molta responsabilitat, però també amb molta il·lusió perquè hem vist projectes que s’han pogut encetar. Pel tema personal, una alcaldia té els seus entrebancs, però fent una suma de tot, el balanç és positiu, perquè portar el dia a dia, ja és una cosa que comporta temps i dedicació, però tenim un equip de govern com el que tenim, i uns tècnics, que treballen moltíssim. Sí que és cert que tenim unes limitacions, i aconseguir les subvencions requereix un esforç seguit, perquè no les volem perdre perquè gràcies a elles podem millorar els nostres polígons, les nostres possibilitats turístiques, les instal·lacions esportives… És un compendi de totes eixes inversions que cal tindre en compte”.

Entre els projectes que destaca l’edil, es troben les obres públiques, com les millores a alguns espais de la ciutat, o el nou ambulatori, el retén de la policia, o el Teatre Olímpia, i assenyala altres com: “En el tema de l’economia, per part del Mercat, que també és una de les regidories que porte, com la de Comerç, hem fet inversions per a promocionar el comerç local”, i assegura que gràcies al treball que s’ha fet Oliva ha rebut la incorporació d’empreses com Alehop i Asevi, que en aquesta última “han apostat per la innovació tecnològica en tot el seu recinte”.

Gràcies a subvencions, en Oliva, com per exemple les de la Diputació de València, també s’han pogut portar endavant altres iniciatives com les escoles solars, on es posaran plaques als sostres: “Volem millorar eixa eficiència energètica perquè a la vista està que després d’una pandèmia, i una crisi provocada per la guerra que ens està deixant a molts països un poc tocats en el tema de l’energia, hem de buscar fórmules per a augmentar eixa eficiència energètica a través d’energies renovables, a través de la substitució de les llums convencionals per les llums led”, explica l’alcaldessa, que continua afegint que s’estan rebent també per part de la Unió Europea, diners dels Fons Next Generation, amb inversions de cara a millorar la sostenibilitat.

En el tema cultural, des del govern encapçalat per Balaguer, també s’està treballant: “Tenim sempre carregats els caps de setmana d’actes culturals i festes populars. Són un encant perquè això mou al poble i a les associacions. Fan que tinguem un poble viu i participatiu. Per això des de la regidoria de Festes s’està millorant i donant difusió perquè a més, està molt lligat al tema del turisme, en el qual també treballem per aconseguir les banderes blaves i tindre les nostres platges dins de la política turística. En FITUR promocionarem tot el que podem oferir, tant en el tema de la muntanya, platja, com de turisme cultural i patrimonial”.

Però, una de les coses més importants que s’ha fet al municipi segons Yolanda Balaguer, ha sigut “tirar endavant el plec de recollida de residus urbans i de neteja viària, perquè sabem i patim, que Oliva és gran, té molta necessitat de recursos i d’obra de mà, i ha estat molts anys amb un servei precari, i des d’ací vull felicitar a tot el personal que treballa en aquest sector perquè sabem que no és fàcil amb les ferramentes que disposen i hem apostat per un plec que dobla la despesa municipal, a dos milions i mig d’euros. Hem treballat molt. El regidor d’Obres i Serveis ha posat molt de la seua part per a poder portar endavant aquest plec, que recull no sols la millora de la flota, també de la seua logística, dels materials, contenidors, i personal”.

Tot açò és allò que ha fet el govern oliver, però per a l’alcaldessa, en els mesos que queden de legislatura, encara li agradaria poder fer més: “M’agradaria poder fer el parc de habitatge. Des de que vaig començar la legislatura, com a regidora de Benestar, que ara ho porta la meua companya, Yolanda Navarro, crec que és el més urgent per a un poble de 25.000 habitants. El no tindre un parc públic, sols tindre unes cases d’emergència habitacional per a mi és una cosa molt important, a més de solucionar el tema del benestar de la ciutadania, donar facilitats, donar solucions al tema de l’urbanisme, i intentar simplificar tots eixos tràmits”, i destaca altres com: “El projecte de la Memòria Històrica, amb una ruta amb panells informatius, o millorar el mercat municipal per a fer-lo més actual i acord amb les necessitats actuals, però sempre respectant eixe punt d’encontre”.

A banda de tots aquests projectes, al mes de maig se celebraran les pròximes eleccions, i hem volgut saber si Oliva comptarà amb Yolanda Balaguer com a candidata per Compromís, cosa a la qual ha contestat que: “Si el meu col·lectiu continua donant-me suport, jo faré eixe pas endavant. Quan vaig prendre la decisió de fer el relleu a David González, ja es va plantejar aquest tema, simplement pel fet de no acabar el que quedava, sinó continuar de cara a un futur, i això va ser el que més em va costar de prendre una decisió, perquè no era cobrir un any i mig de legislatura, sinó posicionar-se per a la pròxima. Però això ho deixe en mans del meu grup i del col·lectiu, i el que decidisca, jo aniré endavant”.

Deixant un poc de costat la política, l’alcaldessa ha comentat que durant aquest mes d’octubre Oliva viurà un esdeveniment molt important, la tercera edició de la Fira del Fil: “Està relacionada amb totes les tradicions, amb el treball artesanal i amb eixa cultura que porta molts anys a la nostra ciutat. Les Boixeteres, que poden veure’s als carrers, tenen eixa manera tan única d’anar teixint eixes obres tan boniques, i enguany, gràcies al regidor de Participació Ciutadana, s’ha ampliat i es podran fer tallers per a tota la ciutadania, exposicions i xarrades de com es fa perquè no es perda i donar eixe relleu generacional. La UNESCO ha tingut molt d’interés i participarà, i comptarem amb convidats d’honor vinculats a la recerca històrica i patrimonial. Convide a tots a partir del 17 al 25 d’octubre a què vinguen al Polivalent”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *