foradia subscriutegrat

Arriba a Alcoi el projecte ‘Solucions Basades en la Naturalesa’

Aquest va ser el tercer projecte que més quantitat ha rebut dels 40 que es van presentar a aquesta subvenció de la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

A partir d’ara la ciutadania podrà veure uns nous elements als nostres carrers. Es tracta del projecte de Solucions Basades en la Naturalesa, que té com a objectiu que la naturalesa estiga més accessible a la població, i aconseguir un àmbit ciutadà amb major qualitat ambiental, més biofílic, utilitzable i que avance cap a una disminució de la seua petjada de carboni de forma sostinguda i sostenible.

La iniciativa s’ha pogut dur a terme gràcies a les ajudes previstes en els plans d’impuls en el medi ambient-canvi climàtic de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a l’exercici de 2021-2022. Aquesta subvenció tenia un import total de 2 milions d’euros, i el consistori alcoià va rebre la sèptima millor puntuació dels 40 projectes presentats, cosa que ha fet que es reba un 53% del cost del projecte.

Alcoi ha sigut la tercera localitat que ha rebut més diners, concretament 110.124 euros, dels 211.449 que es demanaven en total.

El projecte estarà format per un total de cinc actuacions. La primera d’elles serà col·locar quadres vegetals mòbils en dos punts de la ciutat (la plaça Jordi Valor Serra amb Murillo, a la zona de El Romeral, i a la plaça de Jaume el Conqueridor). La segona actuació, que es podrà veure a l’avinguda de la Hispanitat, serà un ‘Urban Biofilter’, que és un quadre vegetal de grans dimensions que incorpora ventiladors solars amb bateria. Aquests aparells estan configurats per a forçar la circulació d’aire des de fora cap a dins del jardí vertical, de manera que l’aire que acomiaden després és més fresc i de major qualitat.

En la plaça Enric Valor, a La Uixola, s’instal·laran sis tendals vegetals, que aportaran ombra a aquest espai. La quarta actuació consistirà en la instal·lació d’un biofiltre de plantes aquàtiques en l’estany de Buidaoli, en el llit del riu, baix del pont de Sant Jordi. Aquest projecte permetrà que la depuració de l’aigua es realitze sense necessitat de productes químics, amb la idea de reintroduir espècies animals, com a peixos de riu i ànecs.

Finalment, l’última de les actuacions que es farà dins d’aquest projecte de Solucions Basades en la Naturalesa, serà millorar l’habitat per a l’avifauna amb col·locació de 75 caixes nius: 20 per a teuladí, 20 per a oronetes, 20 per a oroneta cuablanca, i 11 per al falciot comú.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha comentat que: “Aquestes solucions aporten més naturalesa i major diversitat a les ciutats i permeten conéixer processos naturals mitjançant intervencions localment adaptades eficients en l’ús de recursos i sistèmiques”.

Totes aquelles zones que compten amb alguna d’aquestes actuacions seran zones de qualitat ambiental elevada, biofílic, de confort ambient i ús públic en el qual la innovació en l’ecosistema verd urbà funcional siga l’eix vertebrador d’aquest, promovent la millora de qualitat de vida dels habitants i visitants.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *