foradia mediambient

L’Ajuntament d’Alcoi presenta la nova Ordenança Fiscal

Des del govern local han explicat que són conscients de les crisis econòmiques que estan afectant les famílies, primer a causa de la pandèmia, i ara per la crisi energètica i la inflació, i per això s'ha decidit congelar un any més els impostos, taxes i preus públics

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, acompanyada per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, han presentat la nova ordenança fiscal per al pròxim any. Segons han comentat Moltó els últims anys han sigut “un repte en l’administració”, ja que s’han hagut de superar a la crisi provocada per la Covid, i ara, per altres crisis com l’energètica, o l’augment de preu. “Sempre hem tingut una cosa clara. Hem de posar els diners públics al servei dels ciutadans per tal de superar aquesta situació, però sense oblidar la importància dels impostos, taxes i preus públics que tenim regulats, i que tenen com a objectiu tenir uns serveis públics de qualitat”.

Com ha continuat explicant l’edil, als últims anys Alcoi ha tingut la pressió fiscal per davall de les mitjanes nacionals i autonòmiques, i a més, s’ha complit un dels compromisos del govern local, rebaixar l’IBI, “tenint un dels tipus més baixos des dels anys 90”. A més, durant aquesta legislatura també s’ha rebaixat l’Impost d’Activitats Econòmiques per a les empreses dels polígons, cosa que ha significat ser un atractiu per a la creació d’empreses, i per a la creació d’ocupació; de fet, Vanessa Moltó ha informat que “actualment el creixement de les contractacions ha crescut en un 13% per damunt d’altres mitjanes”.

Altres de les mesures que s’han dut a terme en aquest temps han sigut la introducció de bonificacions, com per exemple, per la instal·lació d’energia verda, per la compra de vehicles elèctrics, per a incentivar el reciclatge, per a revitalitzar el centre, o rehabilitar habitatge, o per a l’obertura de negocis. “No hem perdut de vista ajudar als que més ho necessiten, amb bonificacions per a famílies nombroses, monoparentals, o aturats. Hem incentivat el mercat laboral a les dones, i hem introduït Incentius per a dones emprenedores, o hem facilitat l’accés a les escoletes municipals”, ha continuat la regidora.

Respecte a les mesures que es prendran per a aquest últim exercici de la legislatura, Moltó ha anunciat que: “Durant la pandèmia es van congelar les taxes, preus públics i impostos, a pesar que l’IPC havia augmentat en un 3,4%. Enguany, a conseqüència de la inflació de més d’un 10%, hem decidit continuar amb aquesta congelació. És a dir, que en dos anys estem fent una rebaixa del 14% respecte a l’augment del preu establert”. “La nostra manera de fer les coses s’explica que en moments difícils, pensem que el que s’han d’arriscar són els recursos de l’administració, i pensem que no podem demanar més esforç a la ciutadania. Nosaltres ens hem d’esforçar per a aconseguir recursos d’altres administracions com ho hem fet. De fet, sabeu que enguany els pressupostos tenien contemplats 8 milions d’altres administracions, i ara, arribaran 10 més que no estaven contemplats als pressupostos, que són dels Fons Europeus”, ha argumentat.

A banda d’aquesta congelació, es duran a terme altres mesures com baixar un 50% l’IBI dels habitatges buits dels grans tenedors (els que tenen a partir de 10 immobles), Augmentarà la taxa a empreses energètiques i de comunicació d’acord amb l’IPC, i es regularà el cost per a permetre les excavacions en diferents punts de la ciutat. Es regularà el preu del servei de la grua, i es recuperarà el preu que s’havia rebaixat a la brossa per als hotels, ja que va ser una mesura extraordinària per la Covid, i ara, es deixarà el preu anterior a la pandèmia, sense augmentar l’IPC. Es posarà una nova bonificació per a la instal·lació de carregadors elèctrics, i es regularà el preu d’un nou servei públic per a la ciutadania, que és el bio triturat de les restes de poda.

Aquestes sols són algunes de les noves mesures que ha pres l’Ajuntament d’Alcoi, que segons ha afirmat la regidora, s’han tingut en compte les mesures de tots els partits polítics, excepte Vox, ja que ells demanaven “rebaixar els impostos de forma indiscriminada. Però no podem perquè hem de donar servei, i ha de ser una cosa equilibrada i justa”, ha comentat Moltó, que ha donat les gràcies a tots ells per col·laborar.

Per la seua part, Toni Francés ha anunciat que l’Ajuntament d’Alcoi tindrà una nova línia d’ajudes per a totes les famílies amb una renda menor als 14 mil euros, per a ajudar a pagar el cost energètic. “L’Ajuntament d’Alcoi no ha augmentat la pressió fiscal, no ha augmentat cap impost, ni ha exigit cap esforç addicional a la ciutadania ni a les empreses. A pesar de les crisis que hem patit, i els esforços davant la Covid, la crisi energètica i la inflació, que exigiria una actualització de les taxes, però entenem l’esforç de les famílies i empreses per tirar endavant”, ha manifestat el primer edil.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *