lasarga participatius

Unes 200 empreses alcoianes es beneficiaran de la rebaixa de l’Impost sobre Activitats Econòmiques

Aquesta nova mesura proposada pel Govern Municipal es va aprovar sense cap vot en contra al passat Ple Municipal

Durant el passat Ple Municipal, el Govern Municipal va proposar que al voltant d’unes 200 empreses locals es pogueren beneficiar d’una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Activitats Econòmiques, que es redueix en els polígons a l’1,2%. Una mesura que no va rebre cap vot en contra.

Aquesta xifra està per baix de la mitjana de la Comunitat Valenciana, que està en un màxim de 2’25 i un mínim de 1’44.

La iniciativa se suma a l’estratègia per a impulsar la reactivació econòmica i afavorir l’atracció d’empreses als nostres polígons industrials. Als últims 4 anys s’han invertit 4.300.000 euros per a millorar els polígons alcoians.

A més, amb aquest impost es bonificarà fins a un 50% a aquelles empreses que creen ocupació amb contracte indefinit, en concret un 25% per a aquelles que incorporen de 2 a 5 treballadors, un 35% per al qual incorporen de 6 a 10 i un 45% per als que contracten a més de 10 persones. Aquesta mesura servirà sempre que el contracte siga indefinit. La bonificació augmentarà un 5%, aquestes persones tenen limitacions funcionals, són majors de 50 anys o són aturats de llarga duració.

Una altra de les noves mesures és que, a més de l’exempció per llei en els dos primers anys, s’amplia fins al 50% en el tercer, quart i cinqué, i amb un 25% per al sisé i seté any.

Com ja es fa amb l’IBI (Impost sobre Béns Immobles), i en l’ICIO (Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres), es facilitarà l’accés a la bonificació en el cas de l’Impost sobre Activitats Econòmiques en un 50% a aquelles empreses que utilitzen energies renovables.

Vanessa Moltó, regidora d’Hisenda, ha explicat que: “Aquestes mesures entren dins de l’estratègia del Govern Municipal per a incentivar la promoció econòmica, crear ocupació i beneficiar la transició ecològica, aprofundint en mesures que hem anat prenent en els últims anys i que sumen a les accions que van realitzant des de les diferents regidories perquè la nostra ciutat millore”.

“És una iniciativa que compartim amb els empresaris i entra dins del pla d’estímul dels polígons industrials per la captació de noves empreses a la nostra ciutat”, ha afegit Moltó.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *