foradia subscriutegrat

Josep Sou a Jordi Gil: “És una raó de justícia dir que Jordi Gil ha estat un home compromés amb la cultura del nostre país”

El poeta i professor Josep Sou ens va apropar la figura de Jordi Gil

Amic i col·laborador d’El Grat, Josep Sou ha sigut una de les persones que ens ha acompanyat als Palmells 2022 per tal de presentar, al que també és amic del poeta, Jordi Gil. Sou té molt clar que aquest premi a Gil és més que merescut: “A mi em sembla fantàstic, crec que és una raó de justícia dir que Jordi Gil ha estat un home compromés amb la cultura del nostre país, específicament amb la cançó i la poesia, però, també ha estat un poeta que ha publicat llibres, i que ha estat analitzat i valorat en diversos punts de l’estranger, on s’han publicat les seues obres. També per la immensa quantitat de recitals als quals ha estat present la seua col·laboració, ja que estem parlant de més de 2.000 i això és una quantitat singular i extraordinària que denota i posa de relleu la figura del cantautor Jordi Gil”.

Sou sap perfectament que és rebre un Palmell, ja que en l’any 2019 ell va ser un dels guardonats, i ara ha volgut recordar la seua experiència al tornar a estar present a aquests premis: “És una gran alegria rebre el reconeixement de la gent. En aquest cas d’un periòdic tan estimat per a mi com és El Grat, i que té el noble gest de pertinença perquè sempre està en la causa de la cultura i la llengua del nostre país. Per a mi va estar un premi molt estimat”.

A més, el poeta participa sempre molt activament a les nostres pàgines, i ha aprofitat l’ocasió per a felicitar els 35 anys des de la primera edició d’El Grat: “Si qualsevol publicació, ja siga del tenor que siga, compleix 5 anys, ja és una data per a la celebració, si no, sols cal mirar les publicacions periòdiques per adonar-se que 5 anys ja són una eternitat. Quan ja estem parlant de 35, és quasi arribar fins a l’infinit. Celebre la llarga vida d’El Grat, i espere que com a mínim siguen 100 anys més al servei i la causa de la cultura del nostre poble”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *