foradia cdturisme

El ‘Col·lectiu 8 de Març’ volem manifestar el nostre dol

Manifest 'Col·lectiu 8 de Març'

El Col·lectiu 8 de març volem manifestar el nostre dol i la nostra consternació davant del presumpte assassinat masclista produït ahir en la nostra ciutat.Tot sembla indicar que un home de 29 anys ha assassinat a la seua parella de 27. 

Davant d’aquest fet mostrem la nostra ràbia i la nostra indignació pel fet que encara hui a les dones se’ns assassine pel fet de ser dones. 

La violència cap a les dones constitueix una manifestació de les relacions de poder històricament desiguals entre homes i dones i és un atemptat cap a la igualtat, la seguretat, la llibertat, la dignitat i  la integritat de les dones, tal i com ha succeït aquesta vegada en el nostre municipi.  

Ella no havia denunciat mai però per aquest fet no podem eximir de la responsabilitat que tenen les institucions públiques en el que succeeix cada dia arreu del territori; assetjaments, burles, amenaces, control, humiliacions, vexacions, aïllament, pallisses… en definitiva violència psicològica i física que pateixes les dones i que exerceixen els homes fruit d’una societat masclista. Negar la violència contra les dones també és violència. 

Ni les administracions públiques, ni els òrgans judicials ni el sistema educatiu estan avançant en la mesura que la societat necessita per tal de revertir les violències masclistes que dia a dia patim. 

És imprescindible un sistema coeducatiu en totes les etapes educatives perquè s’eduque i es fomente la igualtat i el respecte de les nostres xiquetes, dels nostres xiquets i dels i les adolescents. 

La lluita contra la violència masclista ha de ser una tasca comuna de totes les institucions i de la societat civil. Demanem el compromís de les institucions en la prevenció i en l’erradicació davant aquesta xacra social, així com també subscrivim el nostre compromís com a col·lectiu feminista de lluitar per una societat més plural, igualitària, respectuosa i feminista. 

Ens volem vives. Diem un rotund NO a la violència cap a les dones.

Font: Col·lectiu 8 de Març./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *