foradia cdturisme

El mes de novembre se centrarà en el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

Hi haurà una programació titulada 'Si eduquem en igualtat...', que comptarà amb activitats organitzades per l'Ajuntament i per diferents entitats alcoianes

Arriba el mes de novembre, i en Alcoi s’ha preparat una completa programació per a commemorar el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, que té el seu dia el 25 d’aquest mes. En aquesta programació es farà diferents tipus d’activitats organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi i per diferents entitats.

El lema d’enguany serà ‘Si eduquem en igualtat…’, ja que es considera que l’educació “és bàsica i fonamental per evitar situacions de qualsevol classe de violència contra les dones, i educació en igualtat, perquè el feminisme és igualtat, no és contrari al masclisme, no lluita perquè la dona siga superior a l’hora, sinó per la igualtat dels homes i dones”.

La regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, ha comentat que: “Hem triat el lema d’aquesta campanya perquè ‘Educar en igualtat’ és formar a xiquetes i xiquets en el respecte a la diversitat de gènere i sexe, coeducant per a conviure de manera pacífica i per a gestionar i resoldre els conflictes. Pel que s’ha d’orientar aquest procés contribuint a eliminar de la nostra societat la violència en general, i específicament, la violència exercida contra les dones. El nostre full de ruta continua amb la lluita contra la violència masclista”.

Aquesta programació ja es va iniciar el divendres, amb el repartiment als centres educatius d’unes bústies que tenen escrit el missatge: ‘Deposita ací el masclisme del teu dia a dia’. L’alumnat dipositarà la seua frase i després es portaran totes a l’acte del dia 25 de novembre.

A més, també es va fer el VII Concurs de Dibuix contra la violència de gènere per a escolars de l’ESO, i que està organitzat per ACOVIFA i el dimecres 2 de novembre es triarà al guanyador. El dimecres 9 es lliuraran els premis a l’Associació, i el divendres 11 s’inaugurarà l’exposició amb tots els dibuixos participants al Centre Comercial.

El dimarts 8 de novembre es durà a terme una jornada professional, al matí, a l’Àgora. La presentació la farà l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Maria Such Palomares. En aquesta jornada hi haurà quatre ponències, oferides per experts en el tema, i finalment, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tancarà l’acte. L’entrada serà gratuïta, però s’haurà de fer inscripció a igualtat@alcoi.org, o al telèfon 628 84 85 04.

La programació seguirà el diumenge 13 de novembre, amb un taller de defensa personal per a dones, que estarà impartit per Bruno Balaguer, del Club Aikido Alcoi. Aquesta activitat també serà gratuïta, i les inscripcions s’hauran de fer en aquest enllaç.

El divendres 18, els centres educatius acolliran la presentació i el debat sobre el llibre ‘Maite vaig ser jo, podries ser tu’. La seua autora, Àngels Roura Massaneda estarà present en aquesta activitat organitzada pel Club d’Amics i Amigues de la UNESCO, amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat. Aquest Mateix dia, ACOVIFA ha organitzat una taula informativa al Mercat de Sant Roc, i l’endemà estarà al Centre Comercial, on també hi haurà un esdeveniment organitzat per Jugalcoi. Aquesta taula informativa i l’activitat de Jugalcoi es repetirà el dia 20 de novembre.

Una altra de les activitats d’ACOVIFA són dos tallers que es faran a l’Associació veïnal Font Roja. El primer d’ells sobre intel·ligència emocional el dilluns 21 de novembre, i després el dimecres 23 sobre empoderament femení.
El dia 25 de novembre, dia que es commemora el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, i hi haurà un gran nombre d’activitats. ACOVIFA instal·larà una taula informativa a la plaça d’Espanya des del matí, i a les 12h es llegirà el manifest i es farà l’homenatge a les víctimes assassinades per la violència de gènere en 2022. A l’acte assistiran l’Associació de persones Sordes d’Alcoi, i alumnat dels centres educatius.

A les 13:30h, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi acollirà la inauguració de l’exposició ‘Autoprotecció i reconstrucció’, dirigida per Inma Aledón i Diana Ortiz. A la vesprada, a les 17h, al Centre Social de la Zona Nord, es podrà veure el documental de Laura Mascaró ‘Parto Respetado. Por el derecho a nacer y parir en paz’.

Els espectacles també formaran part d’aquesta programació gràcies a l’actuació de la companyia Maduixa, amb ‘Migrare’, on parla de dones fortes, valentes i resilients. Aquesta funció es durà a terme el dia 25 de novembre a les 20h al Teatre Calderón d’Alcoi.

Per a acabar la jornada del 25 de novembre, la infància que forma part del Consell de la Infància i Adolescència d’Alcoi, gravarà i difondrà un TikTok amb motiu d’aquest dia.

Aquesta programació conclou amb l’activitat de la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi, que ha organitzat un Teatre Fòrum Radiofònic titulat: ‘De les portes per a dins’, que estarà els dies 28, 29 i 30 de novembre a l’Àgora. Un projecte educatiu per la Igualtat, prevenció de la Violència i promoció del bon tracte. Hi haurà conferència i instal·lació interactiva per a públic juvenil-adult, dirigida a l’alumnat dels centres educatius i la ciutadania d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *