foradia ivace

Guanyar Alcoi inicia el seu procés de primàries i convida a la ciutadania a participar

Qualsevol que estiga interssat pot inscriure’s per a votar o formar part de la candidatura que es presentarà a les pròximes eleccions municipals de maig de 2023

Segons han anunciat des de Guanyar Alcoi, i després de l’acord assembleari del 28 d’octubre, ja ha començat el procés de primàries per a conformar la seua llista per a les eleccions municipals que se celebraran en maig de 2023. Mauro Colomina, actual regidor de la plataforma ha comentat que: “La idea és preparar-nos amb antelació a les eleccions municipals, conformant un programa potent per a traure a Alcoi del seu decaïment i conformar una candidatura amb capacitat per a dur-lo a terme”.

Guanyar Alcoi és una plataforma ciutadana conformada per persones a títol particular. Com ja es va fer en els anys 2015 i 2019, per tal conformar aquesta llista la plataforma realitza unes primàries obertes on la ciutadania podrà presentar-se i/o votar a aquells que millors ens representen. 

La plataforma remarca que: “Tenim un compromós amb la participació ciutadana i la transparència. Creiem que per a canviar radicalment la forma de fer política aquesta s’ha de posar en mans de la gent. Per això optem perquè la llista electoral siga triada amb participació directa de la ciutadania per conformar una candidatura oberta, il·lusionant, diversa, sense quotes ni pactes en despatxos”

Des del dia 10 de novembre fins a l’11 de desembre hi haurà un registre de votants al cens. A banda, des del 10 al 19 de novembre es podrà fer la inscripció de candidatures. Les votacions es duran a terme entre el 12 i el 18 de desembre, i l’endemà es farà el recompte per així saber el dia 20 de desembre quina serà la llista de Guanyar Alcoi. 

Per a poder votar s’ha de tenir més de 16 anys i haver nascut, viure, treballar o estudiar a Alcoi, que s’acreditarà amb algun document que s’adjuntarà al registre telemàtic o que es mostrarà als punts de votació per a certificar-ho. Les votacions es podran fer de forma telemàtica o presencial. En el cas de fer-ho telemàticament, els interessats hauran de registrar-se a la web de la plataforma abans del 12 de desembre. 

En el cas de voler presentar una candidatura s’haurà d’emplenar el document d’inscripció i enviar-ho a primaries@guanyaralcoi.com junt amb els documents necessaris (document d’identificació, fotografia actual, breu explicació personal i motivació política), i acceptant els termes de Compromís Ètic de Guanyar Alcoi. 

“Per a Guanyar Alcoi és important que la ciutadania, que el veïnat d’Alcoi, puga participar directament i influir en la conformació de la nostra candidatura. A més, qualsevol persona que ho desitge, té l’oportunitat de presentar-se a les primàries: creiem en una democràcia on la gent participe més enllà de votar cada quatre anys, on la política es fa de forma transparent i oberta”, asseguren des de la formació. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *