foradia subscriutegrat

Actea Cor Femení es proclama guanyador en la 42 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants

El cor català participarà en la pròxima edició del Premi Firacor, que se celebrarà en 2025, i també ha obtingut una plaça per a estar al Gran Premi Nacional de Cant Coral

Actea Cor Femení de Barcelona, ha sigut el cor guanyador del primer premi del Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina. El premi està dotat amb 3.000 euros, i el van guanyar per aconseguir la millor puntuació del jurat, i el Premi del Públic amb una àmplia majoria de vots.

El segon premi va recaure en Coro Interludio, de Burgos, i el tercer per a Voces Blancas CSA, de Griñón. Javier Grande Rodríguez, del Coro Interludio també va guanyar el premi a Millor Director.

Pel que fa a les guanyadores, a més del premi, també han aconseguit la participació en el proper VI Premi Firacor, que se celebrarà en 2025. També ha obtingut la plaça per a concursar al Gran Premi Nacional de Cant Coral.

Com es fa cada any, els tres cors van interpretar una obra obligada, que enguany va ser ‘La Pau’, del compositor basc Xabier Sarasola, fet a partir del poema del poeta valencià Marc Granell. Des de fa 26 anys el certamen encarrega una obra en valencià amb l’objectiu de donar-li difusió a la música coral en la nostra llengua.

Ajo Valls, periodista i presentadora ha sigut l’encarregada de conduir l’acte, en el qual també ha estat present l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, així com altres autoritats locals i provincials.

Raúl Belda, coordinador del Certamen, va fer valdre l’esforç dels cors participants per la preparació del repertori, a les empreses privades que el recolzen, i a les administracions que el subvencionen. A més, també va declarar que: “El següent objectiu a aconseguir per al Certamen Coral Fira de Tots Sants ha de ser el recolzament clar i sincer a aquest esdeveniment per part de les institucions i administracions públiques, sense les que no es podria celebrar, i per a enfortir-lo i fer-lo créixer”.

A continuació, Estepa va celebrar “la qualitat dels cors participants i l’èxit de l’organització en aquesta 42 edició. I també la meua més sincera enhorabona al cor guanyador per la seua magnífica actuació”. A més, va assenyalar el seu compromís per a donar continuïtat i suport al Certamen, i va anunciar que des del consistori s’assumirà la inversió que suposa que el Certamen Coral forme part del Gran Premi Nacional de Cant Coral.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *