foradia subscriutegrat

El Certamen Coral Fira de Tots Sants premia al cor de la Unió Musical Santa Cecília d’Onda

• El Cor de la Unió Musical Santa Cecília d'Onda ha sigut el guanyador de la 38 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants • La recaptació íntegra de taquilla va ser destinada a l'associació Col·lectiu 8 de març i dones de l'Alcoià i el Comtat.


El Cor de la Unió Musical Santa Cecília d’Onda ha sigut el guanyador de la 38 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants, esdeveniment que ha claursurat culturalment la 672 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

Com que el jurat va decidir declarar desert el primer premi, el cor d’Onda ha obtingut el segon premi, dotat amb 1.800 euros. I també el premi del públic, dotat amb 600 euros. A més, l’agrupació d’Onda ha sigut classificada per a participar en el V Premi FIRACOR l’any 2020, edició extraordinària del certamen.

Els altres dos cors participants, el Cor de Cambra Tiento de Burgos i el Grup Pax-Cor de Cambra de Sabadell, van obtenir un tercer premi compartit, que va ser dotat amb 1.200 euros per a cada agrupació.

Els tres cors van obrir la seua actuació amb l’obra obligada ‘Marea de la llum’ del compositor basc Josu Elberdin, musicat a partir del poema de l’alcoià Manel Rodríguez.

El públic, que va omplir per complet l’aforament del Centre Cultural, va col·laborar amb la compra de la seua entrada amb una causa solidària: la recaptació íntegra de taquilla va ser destinada a l’associació Col·lectiu 8 de març i dones de l’Alcoià i el Comtat.

Amb ‘Marea de la llum’, el Certamen Coral ha celebrat la divuit edició de la composició de l’obra obligada escrita en valencià que l’organització encarrega especialment per a l’ocasió, amb la finalitat de donar difusió a la música coral escrita en aquesta llengua, sent l’únic certamen coral en tota la Comunitat Valenciana que promou aquesta acció.

El concurs va ser conduït pel locutor Paco Gadea i va estar presidit per autoritats d’institucions públiques autonòmiques i locals, i la presidenta del Cor de Cambra Discantus.

Abans de procedir a la lectura de les actes de la decisió del jurat integrat per Ana Luisa Chova, Eduardo Cifre, Josu Elberdin, Antonio Abreu, Francesc Gamón i Josep Robert Sellés secretari d’aquest, va actuar el Grup de Música Antiga Menestrils d’Ontinyent. Després de la intervenció de l’Alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, i el Coordinador del Certamen, Raúl Belda, es va procedir a lliurament dels guardons.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *