foradia elgrat

Alcoi celebra el III Encontre Steampunk

Durant el cap de setmana del 19 i 20 de novembre, a la Sala Àgora, es podrà gaudir de moltes activitats relacionades amb aquest estil que va nàixer a partir d'un gènere literari que barreja èpoques com la victoriana i futurisme

L’Associació Amics de l’Steampunk d’Alcoi han presentat el III Encontre Steampunk que se celebrarà a la ciutat durant el cap de setmana del 19 i 20 de novembre a la Sala Àgora. La iniciativa està recolzada per la regidoria de Joventut, encapçalada per Maria Baca, que ha comentat que l’objectiu és promocionar aquest gènere literari que barreja les èpoques victoriana i futurista, i que s’acaba ampliant a la música o la moda. A més, ha recalcat que és important promoure i oferir a la ciutadania una alternativa d’oci com aquesta.

Per la seua part, Victoria Romero, presidenta de l’associació, ha fet una breu explicació de com va sorgir aquest estil: “Aquesta estètica va nàixer en la dècada dels anys 80 amb el cinema”, i a partir d’ahí la gent va començar a portar-ho al carrer, a fer grups, encontres i reunions. Respecte a l’encontre ha assenyalat que la primera edició, que va ser una de les activitats dins de la programació de la Fira Modernista, va ser molt acceptada per la població, i que ara, ja tenen el seu espai propi per a poder reunir-se. A més, també ha fet un repàs de les activitats que es duran a terme durant aquest cap de setmana, com per exemple, balls, concursos d’indumentària per a dones, homes, i categoria infantil, exhibició d’esgrima, i també, es podran comprar articles relacionats amb l’Steampunk. Encara falta quadrar la programació, però a través de codi QR del cartell es podran consultar els horaris.

Julieta Asencio, membre de l’associació encarregada de la part estètica, ha volgut convidar a la ciutadania, i ha comentat alguns detalls d’aquest estil: “Al principi érem més tímids, seguíem una estètica concreta, però, l’Steampunk té moltes estètiques, i hem anat diversificant”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *