foradia pressupostparticipatiualcoi

‘Antifeixistes’, el nou llibre de Miquel Ramos

La presentació, que estarà a càrrec de Jordi Tormo, es farà el dijous 1 de desembre a les 19h al Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant

El dia 1 de desembre el Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant (a l’edifici de la Cambra de Comerç), acollirà la presentació del nou llibre de Miquel Ramos, ‘Antifeixistes’. Jordi Tormo serà l’encarregat de conduir l’acte.

Aquest llibre parla sobre com l’extrema dreta en Espanya va començar a semblar-se a l’europea després de la mort de Franco, i com la transició va estar marcada per la violència dels grups parapolicials i el terrorisme d’Estat. També parla sobre com van arribar les bandes d’skinheads, neonazis, ultres del futbol, i a poc a poc, formacions d’ultradreta i els moviments socials neofeixistes. La generació que va créixer després de la transició va donar resposta, des de diferents àmbits i amb tàctiques diverses, a una nova ultradreta que exercia la violència d’una manera brutal contra diferents col·lectius, i que progressivament va tractar si es fes un buit en les institucions.

En ‘Antifeixistes’, Ramos repassa les diverses lluites contra la nova extrema dreta que va sorgir a Espanya des de mitjans dels anys vuitanta fins a l’actualitat, amb testimonis dels seus protagonistes i cròniques periodístiques i polítiques de cada moment. També explica com es van organitzar les diferents plataformes i col·lectius que passarien de l’autodefensa inicial a l’ofensiva contra els grups d’extrema dreta; quin paper va jugar el periodisme, la cultura, la música, les institucions i altres moviments socials; i la pluralitat de la lluita antifeixista, les seues aliances, els seus debats i algunes de les seues victòries, però també, com una part del moviment antifeixista va combatre en soledat, va assumir els riscos, va patir la violència dels neonazis, la persecució policial i judicial, així com la criminalització dels mitjans de comunicació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *