foradia pressupostparticipatiualcoi

El Campus d’Alcoi de la UPV promou una agricultura més sostenible

Antonio Giménez, professor del campus alcoià, ha rebut un reconeixement per aquest projecte en la primera edició dels Premis d'Investigació UPV

La Universitat Politècnica de València, ha reconegut la tasca del professor del Departament d’Economia i Ciència Socials del Campus d’Alcoi, Antonio Giménez, a la primera edició dels Premis Investigació UPV. Concretament, ha rebut el premi a la Publicació Excel·lent en Investigació en la subcategoria ‘Ciències de la Vida i medicina’.

Giménez s’ha mostrat “gratificat” segons ha declarat, i ha comentat que del que se sent més orgullós és que el premi “haja recaigut en un investigador del Campus d’Alcoi”, ja que aquest és el resultat de la “gran faena que fans els investigadors a Alcoi”. Antonio Giménez ha desitjat que per a la pròxima edició alguns dels premis torne a recaure en algun dels investigadors d’Alcoi.

El premiat, que va nàixer a Canals, ha fet sempre la seua investigació encaminada a trobar el maneig adequat des del punt de vista biofísic, per promoure una agricultura sostenible, però, així i tot, explica que: “també és necessari que els agricultors accepten noves estratègies que proposen canvis culturals i tècnics”.

Una de les parts fonamentals del seu treball és la realització d’una enquesta sobre la percepció de l’agricultor i una avaluació de l’impacte biofísic dels cultius intermedis i les males herbes sobre la matèria orgànica del sòl, la densitat aparent, la capacitat d’infiltració, la iniciació de l’escolament, la descàrrega de l’escolament i el despreniment del sòl.

Gràcies a la seua investigació, Antonio Gímenez ha arribat a la conclusió que “l’administració pública podria implementar totes aquestes mesures perquè l’agricultura fora més sostenible i que els agricultors puguen tindre ajudes per a implementar el que es planteja en la investigació”.

José E. Capilla, rector de la universitat, ha afirmat que: “Aquests premis han nascut amb l’objectiu de reconéixer de forma merescuda l’enorme esforç de tot el personal investigador de la UPV i per a motivar al que està en formació. Som una universitat enormement compromesa amb la investigació, estem en les primeres posicions en molts dels rànquings en aquest aspecte i aquesta iniciativa reforça la nostra aposta”.

Finalment, el vicerector d’Internacionalització i Comunicació, José Francisco Monserrat, ha destacat que el nivell dels treballs presentats ha sigut molt elevat gràcies als requisits “tan estrictes” que s’havien de complir en les bases de la convocatòria: “I més en un any en què s’han trencat tots els rècords de la UPV en activitat investigadora”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *