foradia subscriutegrat

Un milió d’euros per a l’IES Cotes Baixes per a la transformació tecnològica digital i metodològica

Aquest institut alcoià ha sigut seleccionat per a formar part de la xarxa nacional de Centres d'Excel·lència de Formació Professional. El Ministeri d'Educació i Formació Professional sols ha seleccionat a 44 centres públics de tota Espanya

L’IES Cotes Baixes ha sigut seleccionat per a formar part de la xarxa de Centres d’Excel·lència de Formació Professional, i comptarà amb un finançament d’un milió d’euros per dur a terme els plans de qualificació i integració dins del marc del component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

Des del Ministeri d’Educació i Formació Professional s’han seleccionat a 44 centres públics de tota Espanya, tots ells candidats a la convocatòria d’ajudes per a la creació de la xarxa estatal de centres d’excel·lència de Formació Professional, posada en marxa en el mes de juliol. En total s’invertiran 41,6 milions d’euros.

Aquests centres actuaran com a catalitzadors d’ecosistemes innovadors i creadors d’entorns d’innovació, investigació i emprenedoria. A més, comptaran amb un procés de transformació digital i metodològica i mantindran una estreta col·laboració amb els agents dels diferents sectors, com empreses, o centres acadèmics, entre altres. De tal manera s’ajudarà a multiplicar i difondre la innovació en tot el territori i a promoure la internacionalització.
Posar en marxa aquesta xarxa suposarà un important impuls a la transformació metodològica i digital dels espais i equips dels centres, la incorporació de tecnologia disruptiva aplicada, la formació del professorat a escala estatal, el desenvolupament de projectes d’innovació i investigació aplicada, o el treball en xarxa, entre altres.

Fa set anys, des de l’IES Cotes Baixes es va iniciar un procés de transformació basat en el canvi metodològic, la transformació dels espais educatius, impulsar la internacionalització d’alumnes i professor, treballar la innovació en els processos associats a la indústria i obrir vies de col·laboració amb empreses i indústries afins a les famílies formatives del centre.

Fernando Salsaloni, director de l’IES Cotes Baixes, ha explicat que: “La inclusió en la xarxa nacional de Centres d’Excel·lència representa l’impuls definitiu per a consolidar el canvi que vam iniciar fa set anys per a dur a terme la transformació digital i metodològica del centre. També ens permet realitzar projectes d’innovació i investigació aplicada en col·laboració amb altres centres capdavanters. Per descomptat representa un reconeixement a tot l’esforç realitzat per tot el claustre i la confiança de l’alumnat i les seues famílies en el projecte”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *