foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi commemorarà el 150 aniversari del ‘Petrolio’

El CAEHA, els sindicats alcoians, el Club d'Amics i Amigues de la UNESCO i l'Ajuntament estan treballant conjuntament per a fer diferents accions

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), els sindicats CGT, CNT, CCOO i UGT d’Alcoi, el Club d’Amics i Amigues de la UNESCO i l’Ajuntament d’Alcoi, estan treballant conjuntament per tal de commemorar el 150 aniversari del ‘Petrolio’.

Ja durant el mes de juliol, el CAEHA es va reunir amb el consistori per a plantejar diferents temes per a recordar aquests fets històrics. Fa 25 anys, des d’aquesta entitat ja es va commemorar el 125 aniversari, en el qual van col·laborar els sindicats i altres col·lectius vinculats als treballadors i a la cultura.

Una de les propostes plantejades ha sigut una exposició de panells i documentació en la qual s’aprofitarà material de la mostra que es va fer en la seu de la UNESCO. També la reubicació de la placa de la seu del local de la Comissió Federal d’Estadística i Correspondència de l’AIT al carrer Sant Tomàs 23. Una altra de les idees ha sigut la publicació d’un facsímil de la ‘Vindicatoria de Albors’ de Juan Botella Asensi, i escrits de contestació amb introducció crítica, o les jornades titulades ‘Coneixent la nostra història’, amb xarrades divulgatives sobre el context del Petrolio, i la seua transcendència. A més, s’inclourà una visita guiada en el cicle ’10 excursions voltant Alcoi’.

L’última de les propostes per a commemorar aquesta part de la nostra història, es la creació d’un repositori dins de la Biblioteca Virtual d’Alcoi (BIVIA), que estarà dedicat a aquesta revolució, i que comptarà amb documents i biografia.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha volgut agrair a totes les entitats i col·lectius sindicals que estan col·laborant en aquest aniversari, i ha destacat que: “Ja fa mesos que estem organitzant diversos actes per commemorar els fets que van tindre lloc l’any 1873. La col·laboració amb el CAEHA és constant al llarg de tot l’any i la podem veure en el cicle de ’10 excursions voltant Alcoi’ o en la Setmana Modernista on són els assessors històrics i any rere any porten a terme diverses conferències per saber com era l’Alcoi de l’època i com vivia tota la societat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *