foradia barnasants

Oliva es mobilitza contra la violència masclista

S'ha fet un acte institucional organitzat per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Oliva i en el qual han estat present totes les forces polítiques, col·lectius, i associacions

Oliva ha cridat en contra de la violència masclista contra les dones i les xiquetes a través d’un acte institucional organitzat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la localitat. Primer, es va fer una presentació en la qual es va explicar el projecte de la bandera que es va penjar a la façana del consistori, i que manifesta la voluntat de la societat de dir NO a aquesta violència que afecta la part femenina de la població. Estrella Garrido, presidenta del Col·lectiu de Dones Teixidores, ha sigut l’encarregada d’encapçalar aquesta iniciativa amb la qual s’ha vestit de colors vius aquest edifici.

Seguidament, es va llegir un manifest en el qual s’ha defensat l’objectiu d’aquesta commemoració que es fa a escala mundial, i s’ha fet valdre la moció que es va presentar en el plenari de finals de novembre, que va ser respaldat per totes les forces polítiques que tenen representació municipal, aconseguint una unanimitat que simbolitza “l’esperit de commemorar a totes les víctimes i recordar a totes les institucions el compliment del pacte d’estat i la implicació de totes les administracions i àmbits en la lluita contra la violència de gènere, la transversalitat de les àrees amb perspectiva de gènere, així com coeducar i fomentar la igualtat i l’empoderament de les dones”.

“Des de l’Ajuntament d’Oliva i, en concret, des del departament d’Igualtat i Diversitat, hem dut a terme un servei integral d’atenció, acompanyament i empoderament de les dones i menors, víctimes. Aquest servei compta amb l’acompanyament policial en el procediment judicial, l’atenció social, psicològica i laboral en l’oficina d’Igualtat i el seguiment dels casos per garantir la seguretat i el benestar de les dones i famílies que han patit aquest tipus de violència”, han destacat des del govern local.

Finalment, en aquest manifest es va agrair a tots els partits polítics que s’han sumat a la moció, ja que “és cosa de tots i totes poder erradicar la violència exercida cap a totes les dones”.

Yolanda Balaguer, alcaldessa del municipi, ha declarat que: “Celebrem aquest 25 de novembre per reivindicar el dret de totes les dones a viure en una societat lliure de violència masclista on totes puguem desenvolupar la nostra vida segures i lliures. Per tot això, resulta imprescindible la implicació de tots els agents socials, perquè és una obligació de tots i de totes, no una opció. Vull agrair i valorar la tasca de tot el personal que integra la Unitat d’Igualtat i ratificar el compromís d’aquest Ajuntament per fer front a la violència de gènere, en defensa dels drets i les llibertats de les dones i en la lluita contra els discursos d’odi i negacionistes”.

En aquest acte es va comptar amb la participació musical de la violoncel·lista Cristina Bernal, i amb el professor de piano del Conservatori Professional de Música d’Oliva, Telmo Gadea.

L’esdeveniment també ha tingut la presència de l’Associació d’Ames de casa, del Col·lectiu de Dones Teixidores, i altres representants del Col·lectiu Feminista. A més, gran part de la ciutadania i els centres educatius també van voler formar part d’aquest dia, i recolzar l’homenatge a les víctimes de la violència masclista, que en aquest 2022 han sigut 38 les dones assassinades, i 5 xiquets i xiquetes.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *