foradia barnasants

Les obres del futur Museu Camilo Sesto avancen

L'actuació va començar fa un mes i mig, però des d'aquesta setmana s'han hagut de dur a terme alguns canvis en l'exterior, com per exemple, la reordenació de bancs o passos provisionals per a vianants

L’edifici situat en El Camí 44, que acollirà el Museu de Camilo Sesto, està immers en les obres que condicionaran aquest espai per acollir gran part de la vida del cantant alcoià. Aquestes obres són finançades al 80% pels Fons Europeus, concretament 1,6 milions d’euros, i s’utilitzaran per a aquest museu, i també per albergar la Pinacoteca Municipal, on estaran obres de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX. Aquestes pintures estaran en El Camí 38-40.

Ara mateix s’està fent la primera fase que tindrà un termini d’execució de 9 mesos, i en ella s’estan treballant les bigues del faldó de la coberta al pati. A més a més, suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat. També es resoldran problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents.

Aquestes obres han provocat que es duguen a terme una sèrie de modificacions en l’exterior, com la reordenació dels bancs, o la instal·lació d’un pas provisional de vianants.

Per altra banda, s’està treballant en el projecte museístic, és a dir, en el contingut d’aquest museu, ja que la ciutat ha rebut gran part del llegat de l’artista. En un primer moment es van rebre al voltant de 800 peces, que han anat augmentant gràcies a donacions posteriors.

Amb aquest museu es retrà homenatge al que va ser nomenat Fill Predilecte i Medalla d’Or d’Alcoi, perpetuant la seua presència en la ciutat. També és important destacar, que gràcies a la creació d’aquest espai es recuperarà un edifici patrimonial de la ciutat, que va ser construït en 1879-1880, i que durant molts anys va acollir l’antic asil. Actualment, en una part d’ell se situa la reconeguda sala d’exposicions La Capella.

La seua ubicació també serà un avantatge per a poder gaudir de dos enclavaments molts pròxims a la ruta pels escenaris que formen part de la vida de l’artista, com el col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer i la Glorieta. El museu també estarà de camí cap al cementeri Sant Antoni Abat, on la família de Camilo Sesto construirà un mausoleu en el qual repose definitivament, i per al qual l’Ajuntament ha cedit una parcel·la.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *