foradia cdturisme

La lluita i els èxits del Club de Fans de Camilo Sesto

• Parlem amb Gilberto Molina i Hugo Pastor. • Cal tindre a la ciutat símbols tangibles de l’artista". • El Club de Fans de Camilo treballa perquè Alcoi dedique al cantant una avinguda.

fans-camilo-sesto 

El Club de Fans de Camilo Sesto d’Alcoi va començar fa vora tres anys amb la iniciativa d’un grup de gent que trobava a faltar un reconeixement a la figura de l’artista alcoià per part de la ciutat d’Alcoi.

Membres dirigents del Club, Gilberto Molina i Hugo Pastor, ens ho comenten: “molta gent ens va manifestar la necessitat que Alcoi reconeguera a Camilo Sesto, l’artista alcoià més universal de la història. A partir d’ací vam començar a arreplegar firmes per a dur a terme aquest reconeixement i vam comprovar que hi havia moltíssima gent interessada”.

 Camilo Sesto és l’artista alcoià més universal de la història”

Així va començar un col·lectiu que actualment compta ambmés de 500 socis alcoians i més de 770 si contem a gent de fora, que n’hi ha inclús de Bilbao, Canàries, Xile i Mèxic…”.

Malgrat ser un dels artistes hispànics més destacats,la gent no coneix les xifres de la seua trajectòria artística: ha venut més de 175 milions de discos, és el que més n’ha venut en espanyol, té el record de números 1 en els 40 principals, igualat amb ni més ni menys que amb Madona…”.

Des d’aquest punt de vista, és difícil comprendre perquè Alcoi no li ha fet cap reconeixement fins ara. I més encara quan altres ciutats internacionals com Veracruz tenen carrers amb el seu nom.

Una cosa que influeix a aquest fet, segons ens comenten els membres del Club, és que una mentida dita moltes vegades fa que molta gent s’ho crega. I ací a Alcoi s’ha dit moltes vegades que Camilo no ha fet res per Alcoi, però no és així: cal reconéixer que Camilo Sesto ha exportat el nom d’Alcoi per tot arreu: en totes les intervencions públiques que ha fet ha parlat molt bé de la seua ciutat natal: ha universalitzat el nom d’Alcoi.

Que Alcoi dedique al cantant una avinguda” 

Per exemple, recentment ho ha fet al programa Zapeando de La Sexta i a Informe Semanal, de Televisión Española, on va citar alguns símbols alcoians com el plis play, el Tirisiti, la cita ‘més moral que l’alcoiano’…

També s’ha dit que no ha fet pel valencià, i tampoc és veritat, ell sempre ho ha dit: ‘si ma mare no sabia parlar altra llengua que no fora el valencià!’”

Aquestes idees han influït en el fet de crear en part de la població cert sentiment de rebuig a la figura de l’artista: “per desgràcia, s’ha polititzat la figura de Camilo Sesto, s’ha confrontat amb la d’altre artista alcoià, Ovidi Montllor, cosa la qual és una bovada, perquè cadascun té els seus mèrits, i Alcoi ha de reconéixer als dos artistes”.

camilo-sesto-a-alcoi-3

Però aquest any ha sigut el moment de fer un gran reconeixement a Camilo: l’Ajuntament d’Alcoi ha decidit, i tot gràcies a la lluita del Club, anomenar-lo Fill Predilecte de la ciutat i donar-li la Medalla d’Or.

Així i tot, els membres del Club reivindiquen quecal tindre a la ciutat símbols tangibles de l’artista, que encara no n’hi ha cap. A més d’ampliar el seu reconeiximent, seria un fet bo per al turisme alcoià, ja que cada any molta gent visita la nostra ciutat només pel fet de conéixer la ciutat natal de Camilo”.

cal tindre a la ciutat símbols tangibles de l’artista”

Per aquest motiu, el Club de Fans de Camilo treballa perquè Alcoi dedique al cantant una avinguda i li faça un monument commemoratiu: “també cal mirar en quina part de la ciutat li’l dediquem, perquè de res serviria si ho férem on no tinga visibilitat. Per això, nosaltres proposem, per exemple, posar el seu nom a l’avinguda de l’Alameda, sense llevar el nom actual. Quedaria una cosa com avinguda Alameda de Camilo Sesto, o la Glorieta Camilo Sesto, o la Rosaleda Camilo Sesto”.

I segons ens comenten, la iniciativa, que ja s’ha plantejat a l’Ajuntament, té perspectives d’anar endavant durant els pròxims mesos: “és una iniciativa que li ha agradat a l’Ajuntament, igual que li agrada a moltíssima gent, per això ens ha transmés la voluntat de treballar-la”.

camilosesto2

A nivell de curiositat, recordem que els membres del Club de Fans es van reunir recentment amb Camilo a la seua casa de Madrid, on els va rebre amb afecte i els va manifestar la seua sorpresa i alegria. “Allí el van comentar totes les iniciatives en marxa i ens va expressar la seua il·lusió al respecte”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *