foradia subscriutegrat

El Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó es rehabilitarà amb una subvenció de 150.000 euros

El Consell ha sigut l'administració que ha donat aquests diners, però a més a més, la Diputació d'Alacant sufragarà el 70% de la reforma. S'esperà poder licitar l'execució de les obres a principis de 2023

L’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat la redacció del projecte de consolidació del Museu Arqueològic Municipal ‘Camil Visedo Moltó’ i s’espera que les obres puguen licitar-se a principis de 2023. L’obra té un cost aproximat de 498.904 euros, i des del consistori informen que es podrà pagar quasi íntegrament amb les subvencions procedents de la Generalitat Valenciana i de la Diputació d’Alacant.

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat que s’ha concedit una ajuda de 150.000 euros, que es destinarà a iniciar la licitació de les obres, una vegada que el Departament d’Arquitectura haja acabat de revisar el projecte i done el seu vistiplau al projecte definitiu.

Per altra banda, també es comptarà amb la subvenció de 349.233 euros procedent de la Diputació d’Alacant, que cobrirà el 70% de l’obra.

Amb aquesta reforma es consolidarà i millorarà la mitgera i les façanes de l’edifici, també es substituiran i repararà la fusteria, i el sistema de climatització actual per un que siga més eficient. S’adequarà l’edifici a la normativa d’accessibilitat amb millores en els accessos i a l’ascensor, i es reformaran els banys per tal d’adaptar-los. Les humitats també ocuparan una part d’aquestes obres, així com altres actuacions que puguen sorgir d’urgència.

Lorena Zamorano, regidora de Patrimoni, ha explicat que: “Haver aconseguit aquests fons és fonamental per a poder dur a terme una intervenció molt necessària, ja que es tracta d’un edifici declarat BIC que necessitava reforma estructural, però també, solucionar les seues mancances d’accessibilitat i d’eficiència energètica. Així ho va fer constar, de fet, la Direcció Territorial de Cultura amb un informe que va remetre, a la fi de l’any passat, les recomanacions del qual podrem seguir amb aquestes obres”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *