foradia cdturisme

Ajuntament i Cambra de Comerç treballen conjuntament pel sòl industrial d’Alcoi

La corporació municipal ha aprovat amb 23 vots a favor, i l'abstenció de Guanyar Alcoi, el Pla General Estructural. Aquest document serveix per a estudiar que zones poden servir al terme municipal d'Alcoi per a instal·lar en sòl industrial

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, Jordi Martínez, vicealcalde de la ciutat, i Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç, han presentat en roda de premsa l’estudi que s’ha fet per a la localització de sòl industrial en el terme municipal.

L’alcalde ha comentat que aquesta proposta va nàixer d’una proposta del Partit Popular, i que va estar aprovada per tota la corporació municipal, excepte de Guanyar Alcoi que es va abstenir. En ella, segons ha explicat: “Es van acordar una sèrie de punts davant la necessitat de planificar el futur industrial d’Alcoi”. I és que una de les prioritats del govern local, però també de la resta de grups polítics i de la Cambra de Comerç, és poder localitzar possibles zones de sòl industrial per al futur, és a dir, que per a tal cosa. A més a més, Francés també ha destacat que s’estan seguint tres línies de treball. La primera d’elles, és l’aprovació del Pla General Estructural, per tal d’alliberar metres quadrats de sòl industrial a Alcoi, la segona, és la creació d’un polígon mancomunat, una qüestió que ha assenyalat que no s’ha pogut avançar com s’esperava, però que no es renuncia: “Hem de treballar en la pròxima legislatura, conjuntament amb els pobles de les comarques”. Finalment, l’última línia de treball és aquest estudi de localització.

Per la seua part, Pablo de Gracia ha agraït a tot l’Ajuntament la seua implicació, i ha comentat que han estat analitzant possibles zones, i ha destacat una zona en l’A-7 de 134 hectàrees, quasi al terme municipal d’Ibi: “Eixa seria la que més opcions té per fer una àrea industrial. Però, no serà tradicional, sinó que s’incorporaran noves tecnologies i industrial del segle XXI”.

És important assenyalar que aquestes zones han de complir una sèrie de requisits, com aspectes tècnics, econòmics, i mediambientals.

Finalment, Jordi Martínez, ha afegit que s’estan acabant una sèrie d’informes, però que s’espera que ben aviat estiguen preparats, i que aquest treball significarà que la ciutat tinga més oportunitats a l’hora que noves empreses vulguen implantar-se en Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *